Διάλογο με την Τουρκία για άμεση απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών ζητά το ΕΛΚ

Διάλογο με την Τουρκία για άμεση απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών ζητά το ΕΛΚ Facebook Twitter
EUROKINISSI/EPP
1

Ρητή αναφορά στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, περιλαμβάνει το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Συγκεκριμένα, το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αναφέρει τα εξής:

«Το ΕΛΚ εκφράζει την αλληλεγγύη του και παραμένει δεσμευμένο και ενωμένο στην υποστήριξή του, τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα υπό το φως των αυξανόμενων επιθετικών ενεργειών από την Τουρκία, οι οποίες θέτουν σε αμφισβήτηση την Ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία πρέπει επίσης να ανοίξει διάλογο με την Ελλάδα ο οποίος θα οδηγήσει στην άμεση απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου».

Επίσης, αναφορά γίνεται και στο θέμα της ΑΟΖ της Κύπρου.

«Οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καταδικάζουν τις αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις εναντίον της ακεραιότητας της Κύπρου. Στην Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ σήμερα στις Βρυξέλλες, οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καλούν επίσης για μία άμεση αποκλιμάκωση της κατάστασης ώστε να διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή», αναφέρεται στο κείμενο.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια