Σφοδρές επικρίσεις προκάλεσε η ανάρτηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, Κώστα Μπακογιάννη στο Facebook, με την οποία αποχαιρέτισε τον Βασίλη Πριόβολο, τον «καπετάν Ερμή» που έφυγε προχθές από τη ζωή στα 100 του χρόνια.

 

Ο Περιφερειάρχης και στέλεχος της ΝΔ, χαρακτήρισε τον καπετάν Ερμή, που πολέμησε δίπλα στον Άρη Βελουχιώτη, «σύμβολο της Ρούμελης και ολόκληρης της Ελλάδας. Σύμβολο για την πίστη στις ιδέες και το όραμα του καθένα μας» και πυροδότησε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα σχόλια να δίνουν και να παίρνουν κάτω από την ανάρτησή του στο Facebook.

 

Μάλιστα, ο κ. Μπακογιάννης χαρακτηρίστηκε «κρυφοκομμουνιστής». Σημειώνεται ότι από πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ δεν υπήρξε καμία αρνητική αντίδραση,.

 

Ωστόσο, η αντιπαράθεση μέσω social media προκάλεσε την εκ νέου απάντηση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος επανήλθε με νεότερη ανάρτησή γράφοντας: «Λοιπόν, επειδή φαίνεται πως προκάλεσα έναν μικρό χαμό (ξανά!). Η ιστορία μπορεί να μην ξαναγράφεται, αλλά θεραπεύεται.

 

Θυμίζω πως το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 74 και η Εθνική Συμφιλίωση έγινε πράξη από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 89. Αρνούμαι λοιπόν να σκιαμαχώ για το τι έγινε πριν 20, πριν 40, ή πριν 60 χρόνια. Να 'μαστε καλά, πεδία αντιπαράθεσης και σύγκρουσης θα υπάρχουν πάντοτε. Διαλέχτε αν θέλετε να αφορούν το χτες ή το αύριο. Α! Και επειδή δεν ξέρω κανένα να γεννιέται και να κουβαλάει μίσος, διάλειμμα μισού λεπτού να σκεφτούμε τι θέλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Αυτά. Βαράτε ελεύθερα τώρα».

 

 Οι επίμαχες αναρτήσεις: