Βούτσης: Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να είναι η χώρα του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών

Βούτσης: Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να είναι η χώρα του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών Facebook Twitter
5

Στον συντηρητισμό της ελληνικής κοινωνίας, στο ζήτημα της θρησκείας αλλά και στο θέμα της αριστείας που έχει προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. 


«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική, ούτε η Ελλάδα, η μεταμνημονιακή, μπορεί να είναι του Πατρίς θρησκεία οικογένεια και του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Στην επισήμανση ότι ο ελληνικός λαός είναι Ορθόδοξος ο πρόεδρος της Βουλής αντέδρασε λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί» και παρατήρησε ότι «Στην Ελλάδα η Ορθοδοξία αφορά το 90% του πληθυσμού. Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους λαούς παγκοσμίως σε σχέση με θρησκευτικές δοξασίες. Αλίμονο, όμως, δεν είμαστε ούτε ταλιμπάν, ούτε φονταμενταλιστές. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι το ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος. Δεν είμαστε φονταμενταλιστικό Ορθόδοξο κράτος, ούτε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».

Σχετικά με το ζήτημα της αριστείας στα σχολεία και την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για «σκιαμαχίες γύρω από ταμπέλες» τονίζοντας ότι το να ανακαλύψουμε διάφορες έννοιες γύρω από τις οποίες διεξάγεται μια ιδεολογική, πολιτική συζήτηση ή αντιπαράθεση, δεν είναι πάντα το πιο χρήσιμο, όταν δεν μπαίνουμε στην ουσία των πραγμάτων.

Όπως διευκρίνισε: «Όλοι έχουν επίγνωση ότι ο συναγωνισμός και στο επίπεδο και στο σχολείο είναι μια έμφυτη, μια δημιουργική, θα μπορούσε να πει κανείς, διαδικασία. Αλίμονο αν υπάρχει η σφραγίδα για τον άριστο ή για τον ενδιάμεσο ή για τον άλλον με τις αντίστοιχες απολαβές. Είναι πολύ καλό πράγμα η ευγενής άμιλλα , είναι πολύ καλό πράγμα το ότι κάποιοι κάνουν επιδόσεις πολύ σημαντικές σε ορισμένους τομείς. Γιατί να αμφισβητηθεί αυτό; Γιατί να γεννηθεί μια αντιπαράθεση γύρω από αυτό το πράγμα;» .

Για τις μαθητικές παρελάσεις πάντως ο κ. Βούτσης άφησε ανοιχτότο ενδεχόμενο συζήτησης για την κατάργησή τους λέγοντας ότι «δεν είναι ό,τι το καλύτερο και δεν είναι τυχαίο ότι δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στην Ευρώπη». Από εκεί και πέρα, όμως, επισήμανε ότι ως ένα βαθμό έχουν και κι ένα «πρόσημο παραδοσιακής λειτουργίας» και πρότεινε να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος για τις παρελάσεις, χωρίς βίαιες κινήσεις από τα πάνω, για το τι ακριβώς προσφέρουν, με την παρατήρηση ότι το θέμα αυτό δεν το θεωρεί μείζον αυτή τη στιγμή για την ελληνική κοινωνία.

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ