Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία επί του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, το αποτέλεσμα της οποίας θα κρίνει την παραπομπή ή μη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στο ειδικό δικαστήριο για τους χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis.

 

Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο, να σημειώνει: «Σας αφήνουμε μόνους σας να το ευχαριστηθείτε». Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχαν αποχωρήσει από τη συζήτηση το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

 

Αποχωρεί από τη συζήτηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Δεν θα νομιμοποιήσουμε, δεν θα αποδεχτούμε, να γίνουμε παρακολουθητές της πολιτικής αθλιότητας εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων, σας αφήνουμε μόνους σας να το ευχαριστηθείτε», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και αμέσως μετά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την αίθουσα.

 

Είχε προηγηθεί σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, καθώς επίσης και η τοποθέτηση του κ. Παπαγγελόπουλου. «Μάταια οι κατήγοροί μου διεύρυναν το κατηγορητήριο σε βάρος μου. Παρά τις κατηγορίες και τις προσπάθειες δεν μπόρεσαν να καταρτίσουν ούτε ένα υποτυπώδες κατηγορητήριο σε βάρος μου» τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός. Παράλληλα, κατήγγειλε δημοκρατική εκτροπή και προειδοποίησε ότι η χώρα κινδυνεύει να μετατραπεί σε «μπανανία».

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε πως «δεν υπάρχει απολύτως τίποτα σε βάρος μου» και πρόσθεσε «τους παρακαλώ να μου πουν γιατί κατηγορούμαι, δεν μου απαντούν, ούτε πρόκειται». Σύμφωνα με τον ίδιο, «το πόρισμα θα μείνει στην ιστορία ως μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη. Το πόρισμα είναι έκθεση ιδεών, περιέχει παράλογες ανακολουθίες» και επανέλαβε ότι «απώτερος στόχος είναι ο Αλέξης Τσίπρας».