Ολοκληρώθηκε η μυστική ψηφοφορία στη Βουλή, για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

 

Από την συνεδρίαση και τη διαδικασία είχαν αποχωρήσει νωρίτερα οι βουλευτές των κομμάτων ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση. Αυτή την ώρα γίνεται η καταμέτρηση των ψήφων για την εξαγωγή του αποτελέσματος. 

 

Η Νέα Δημοκρατία είχε προτείνει τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλου για τέσσερα αδικήματα:
-Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών
-Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος
-Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος
-Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία

 

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ για «δειλό ρεβανσισμό», εκτιμώντας ότι η συμμετοχή σε προανακριτική, θα αποδειχτεί για τον ΣΥΡΙΖΑ «μια μεγάλη ευκαιρία για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης, πώς στήθηκε αυτός ο άθλιος μηχανισμός που είχε ως αποτέλεσμα, εν μέσω της κρίσης, όταν του κόβατε μισθούς και συντάξεις, να τον αναγκάζετε να πληρώνει πιο ακριβά τα φάρμακά του».

 

Σε μία ιδιαίτερα φορτισμένη ομιλία του από το βήμα της Βουλής, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε «γελοία» την κατηγορία για σκευωρία, κάνοντας λόγο για συκοφαντίες.

 

«Βομβαρδίζομαι από ψευδείς συκοφαντίες εδώ και πολύ καιρό. Επειδή είμαι θεσμικός άνθρωπος δεν έχω απαντήσει μέχρι τώρα δημόσια, σήμερα όμως θα αποδείξω τις συκοφαντίες και τους συκοφάντες», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. «Σήμερα θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενους. Είμαι υποχρεωμένος να αποκαλύψω τους πρωτεργάτες της εγκληματικής ομάδας που θέλει να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες».