Βουλή: Αποχώρησαν ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση - Δεν θα ψηφίσουν για Παπαγγελόπουλο

Βουλή: Αποχώρησαν ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση - Δεν θα ψηφίσουν για Παπαγγελόπουλο Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της ολομέλειας στη Βουλή για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, οι βουλευτές των κομμάτων ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση. Σε εξέλιξη είναι η μυστική ψηφοφορία. 

Στην ομιλία του, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα μεγάλα προβλήματα, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση Παπαγγελόπουλου «μια αντίστροφη εκδοχή της υπόθεσης Novartis». 

«Η συζήτηση γύρω από τα σκάνδαλα γίνεται με τέτοιο τρόπο που συσκοτίζει αντί να βοηθά στην αποκάλυψη της αλήθειας», σχολίασε, προαναγγέλλοντας την αποχώρηση των βουλευτών του κόμματός. «Θα πάρουμε βεβαίως μέρος στην προανακριτική επιτροπή -εφόσον συγκροτηθεί- θα καταθέσουμε ξανά τις προτάσεις μας, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική και σε βάθος διερεύνηση της όλης υπόθεσης και θα εκτιμήσουμε και εκεί τη στάση μας».

To MεΡΑ25 αποχώρησε από την συνεδρίαση και διεμήνυσε ότι δεν θα μετέχει ούτε στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή που θα συσταθεί για να ερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στην υπόθεση Novartis, όπως προανήγγειλε ο γραμματέας του κόμματος, Γιάννης Βαρουφάκης.


Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ότι με την σύσταση τέτοιων επιτροπών στις οποίες «βουλευτές δικάζουν βουλευτές», το κοινοβούλιο μετατρέπεται σε ένα άθλιο υποκατάστατο της εισαγγελικής αρχής, κάτι που αποτελεί θεσμική εκτροπή.

«Δεν θα συμμετέχουμε στην διαδικασία, θα αποχωρήσουμε και δεν θα συμμετέχουμε σε καμία τέτοια επιτροπή. Δεν μας έστειλε εδώ ο ελληνικός λαός για να προσποιούμαστε ότι είμαστε ανακριτές, εισαγγελείς και αξιολογητές ποινικών ευθυνών της αντίπαλης πολιτικής παράταξης. Αυτή η κοκορομαχία που είδαμε σήμερα δεν συνάδει με εικόνα Κοινοβουλίου που θέλουμε να βλέπουν τα παιδιά και οι Έλληνες πολίτες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης και κάλεσε «να ξανασκεφτούμε το νομικό πλαίσιο και την προσωπική μας συμπεριφορά στο Κοινοβούλιο». 

Από την συνεδρίαση της ολομέλειας και η Ελληνική Λύση, η οποία ωστόσο θα μετέχει στην επιτροπή, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος. Ο κ. Βελόπουλος, κατηγόρησε την ΝΔ για δειλία, αφού όπως είπε, δεν ζητεί αναζήτηση ευθυνών και από τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, παρά γίνεται συνένοχος μιας συγκάλυψης, «όπως συνέβη με το Σκοπιανό και το Μάτι».

«Αν δεν βάλει η ΝΔ τον Τσίπρα στο κάδρο, είναι υπαίτια συγκάλυψης. Κι αν είναι περήφανη γι' αυτή, δεν είναι ο κόσμος. Βρήκαν τον Ρασπούτιν και έκρυψαν τον Τσάρο, που είναι ο Τσίπρας κατά τα λεγόμενά τους, ο ραδιούργος και ο σκευωρός. Εμείς δεν μπαίνουμε στα παιχνίδια συγκάλυψης ενόχων συνεχών εγκλημάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ και αποχωρούμε», είπε ο κ. Βελόπουλος.

Θα υπερψηφίσει το ΚΙΝΑΛ

Το Κίνημα Αλλαγής υπερψηφίζει την πρόταση που κατέθεσε η κυβερνητική πλειοψηφία για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και οι υπεύθυνοι, όσο βαθιά και υψηλά βρίσκονται, ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Φώφη Γεννηματά.

«Θα πρέπει να σταλεί προς όλες τις κατευθύνσεις ένα ισχυρό μήνυμα: Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη Δικαιοσύνη, με το Κράτος Δικαίου. Κανείς δεν μπορεί να προσβάλλει τη Δημοκρατία μας και τους θεσμούς της. Το λέμε καθαρά ότι για εμάς η διερεύνηση και αποκάλυψη της σκευωρίας δεν είναι ζήτημα ρεβανσισμού. Δεν είναι προσωπική υπόθεση των στελεχών μας που χτυπήθηκαν άδικα από το σκοτεινό σύστημα. Είναι ζήτημα Δικαιοσύνης. Ζήτημα Δημοκρατίας. Πρέπει να υπάρξει εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης. Χωρίς προκαταλήψεις και προκατασκευασμένους ενόχους, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια υπόθεση το 2018. Η Βουλή μπορεί και πρέπει να σκάψει βαθιά στην λάσπη»

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εντάξει, Βαρουφάκης πάει τρένο τον συριζα, ενδεχομένως γιατί έχουν και αυτοί πολλά ράμματα για την γούνα του.Βελόπουλος θα παρευρεθεί στην επιτροπή οκ και αυτό.Το ΚΚΕ γιατί υπάρχει μέσα στη Βουλή?Πέρα από το προφανές που αφορά το παχυλό μηνιάτικο, τι λόγο ύπαρξης έχει?