Βενιζέλος: Τσακαλώτος και Χουλιαράκης βενιζελικότεροι του Βενιζέλου

Βενιζέλος: Τσακαλώτος και Χουλιαράκης βενιζελικότεροι του Βενιζέλου Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

«Βενιζελικότερους του Βενιζέλου» για την αναφορά που έκαναν για το PSI στο πολυνομοσχέδιο χαρακτήρισε τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του στη Βουλή.

«Ο Τσακαλώτος και ο Χουλιαράκης είναι βενιζελικότεροι του Βενιζέλου» είπε χαρακτηριστικά, επικαλούμενος την επεξηγηματική έκθεση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2018-2021 για το χρέος που έχει ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο. «Στις σελίδες 146 και 147 του πολυνομοσχεδίου παρουσιάζεται η παρέμβαση στο χρέος του 2012 (PSI, OSI, αναδιάρθρωση, μείωση τόκων κτλ) και το έχουν γράψει κατά τρόπο καλύτερο από ό,τι θα το έγραφα εγώ» ανέφερε για τον υπουργό και τον αναπληρωτή Οικονομικών και πρόσθεσε: «Τους ευχαριστώ».

«Σήμερα ψηφίζουμε το μνημόνιο 3 plus με μέτρα για την περίοδο μέχρι και τον Ιούλιο του 2018, και το μνημόνιο 4 για την περίοδο μέχρι και το 2021 που αφορά την επόμενη Βουλή και την επόμενη κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Ολομέλεια. Ο κ. Βενιζέλος είπε, εξάλλου, ότι η Βουλή ψηφίζει, επίσης, επί της αρχής, και ένα διαρκές μνημόνιο, μετά το 4ο μνημόνιο, συνδεδεμένο με τη σταδιακή παραχώρηση παραμετρικών αλλαγών για το χρέος».

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε πως αφορά πολιτικά τεχνάσματα της κυβέρνησης. «Ποια διαπραγμάτευση κάνετε για το χρέος; Περιμένετε τα μαντάτα από τον κ. Τραμπ, από τον κ. Μακρόν, από το G7, και εν τέλη την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε. Δεν προτείνει τίποτα η ελληνική κυβέρνηση, δεν ζητάει τίποτα. Γιατί είναι ενθουσιασμένος ο κ Τσίπρας; Προσέξτε, πείτε μου πώς μπορεί να διαπραγματευτεί μία κυβέρνηση που λέει στους δανειστές ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι δύο πράγματα: Να κερδίσει πολιτικό χρόνο, να μεταφέρει τα δύσκολα σε χρόνο που τοποθετείται στη θητεία της επόμενης κυβέρνησης, άρα βοηθήστε με λέει στους δανειστές να τα φορτώσω στον επόμενο, και δεν έχει καμία αξίωση, βάλτε όσα υφεσιακά μέτρα θέλετε», τόνισε.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ