Για την περιπέτεια υγείας του Βασίλη Λεβέντη, που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στη ΜΕΘ-Covid του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», μίλησε η σύζυγός του Αναστασία Μεντεσίδου.

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων νοσηλεύεται από το Σάββατο διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό», καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε δραματικά λόγω κορωνοϊού. Βρέθηκε θετικός πριν από μία εβδομάδα, έμεινε σε καραντίνα στο σπίτι του αλλά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

 

«Δεν μαθαίνουμε πολλά πράγματα. Μίλησε ο γιος μας (ο πρώην βουλευτής Μάριος Γεωργιάδης) με το νοσοκομείο, του είπαν ότι θα τον ενημερώσουν το μεσημέρι. Η περιπέτεια ξεκίνησε στις 17 του μήνα. Πήγε στον "Ευαγγελισμό", έκανε το τεστ και τον ενημέρωσαν μετά πως ήταν θετικό. Προτίμησε να κάνει τη νοσηλεία στο σπίτι, έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω με την καθοδήγηση των γιατρών. Είχα πάρει και οξυγόνο, αν χρειαστεί», ανέφερε η κ. Μεντεσίδου στην εκπομπή T-live του Alpha.

 

Και συνέχισε: «Το Σάββατο το πρωί έκανε 39 πυρετό. Όταν εγώ είδα το 39, είπα: Βασίλη, φεύγεις για το νοσοκομείο! Και έτσι πήγε το Σάββατο στο νοσοκομείο. Ήταν η 9η μέρα».

 

Όπως εξήγησε, «εκείνος είχε επιλέξει τη νοσηλεία στο σπίτι. Όλοι του λέγαμε "πήγαινε στο νοσοκομείο". Εκείνος είχε επιλέξει τη νοσηλεία στο σπίτι. Από τον "Ευαγγελισμό" του είχαν πει "έλα να κάνεις νοσηλεία". Ήταν αρνητικός. Σας λέω τις αλήθειες».

 

Αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά της Covid-19, σημείωσε ότι ο σύζυγός της ήταν ανεμβολίαστος επειδή είχε προβλήματα υγείας.

 

«Δεν το είχε κάνει. Το παρέτεινε γιατί είχε ανεβασμένη κρεατινίνη, ανεπάρκεια νεφρών που του έλεγαν οι νεφρολόγοι να κάνει αιμοκάθαρση, έσπαγαν αγγεία στα χέρια του και φοβόταν τις θρομβώσεις. Ο φόβος τον είχε κάνει να καθυστερεί το εμβόλιο. Για θέματα υγείας. Εμείς είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Και η εγγονή μου, που είναι 13 ετών», πρόσθεσε η ίδια.

 

Η σύζυγος του Βασίλη Λεβέντη ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι όλη η οικογένεια τον παρότρυνε να εμβολιαστεί. «Μου έλεγε: Ας περιμένω λίγο ακόμα… Είναι σκληρές στιγμές, να μην τις ζει κανένας. Προσεύχομαι...».