Βαρουφάκης: Ο λαός τιμωρεί τις κυβερνήσεις που επιβάλλουν μνημόνια

Βαρουφάκης: Ο λαός τιμωρεί τις κυβερνήσεις που επιβάλλουν μνημόνια Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
2

«Ο λαός τιμωρεί τις κυβερνήσεις που επιβάλλουν μνημόνια», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης από τα γραφεία του ΜέΡΑ25, όπου έφτασε συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Δανάη Στράτου.

Μετά τα επίσημα αποτελέσματα της Singular Logic που δείχνουν πως το κόμμα του έλαβε περί το 3,5% και 9 έδρες (με ενσωματωμένο το 81,1% των ψήφων), ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε συγχαρητήρια στη Νέα Δημοκρατία για την νίκη της, σημειώνοντας ωστόσο πως «η ψήφος είναι αρνητική, καθώς «δρομολογήθηκε το βράδυ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανέσυρε τη ΝΔ και το μνημονιακό χώρο από το καλάθι των αχρήστων, που το είχε βάλει ο λαός με εκείνο το περήφανο ΟΧΙ, και που έβαλε τη ΝΔ στις ράγες, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσαν στη σημερινή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Ο λαός μας τιμωρεί αυτούς που του επιβάλλουν μνημόνια. Άλλη μια φορά ανέτρεψε μια μνημονιακή κυβέρνηση», είπε ο επικεφαλής του Μέρα25 και πρόσθεσε: «Να θυμίσουμε στους φίλους της ΝΔ ότι η σημερινή ψήφος είναι αρνητική ψήφος που δρομολογήθηκε το βράδυ του δημοψηφίσματος του 2015 όταν ο Αλεξης Τσίπρας ανέσυρε τη ΝΔ από το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Θα δώσουμε αγώνα για να εξέλθουμε από τη φυλακή χρέους».

Βαρουφάκης: Ο λαός τιμωρεί τις κυβερνήσεις που επιβάλλουν μνημόνια Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εμείς, είπε ο κ. Βαρουφάκης, ως ΜέΡΑ25 δεσμευόμαστε ότι τόσο εντός όσο και εκτός της Βουλής, θα συνεχίσουμε να μιλάμε προγραμματικά, με μετριοπάθεια, και ταυτόχρονα, με πλήρη ανυπακοή σε όλα αυτά που στέλνουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό. «Ξεκινάμε έναν ανένδοτο μονομέτωπο αγώνα, εναντίον του μοντέλου Λετονίας, εναντίον της παρασιτικής ολιγαρχίας, που πολύ φοβόμαστε ότι από αύριο το πρωί, η συγκεκριμένη ηγεσία της ΝΔ θα στήνει, θα θεμελιώνει, πάνω στο 4ο μνημόνιο που του άφησε, του κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης ευχαρίστησε τους χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν ΜΈΡΑ25 και υποσχέθηκε «σε όσους δεν μας εμπιστεύθηκαν, ότι ο λόγος μας θα είναι προγραμματικός. Θα συνεισφέρουμε στο διάλογο μέσα από τον οποίο θα πρέπει να προκύψει η απόδραση της χώρας μας από αυτή τη φυλακή χρέους».

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ