Βαρουφάκης: Ο λαός τιμωρεί τις κυβερνήσεις που επιβάλλουν μνημόνια

Βαρουφάκης: Ο λαός τιμωρεί τις κυβερνήσεις που επιβάλλουν μνημόνια Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
2

«Ο λαός τιμωρεί τις κυβερνήσεις που επιβάλλουν μνημόνια», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης από τα γραφεία του ΜέΡΑ25, όπου έφτασε συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Δανάη Στράτου.

Μετά τα επίσημα αποτελέσματα της Singular Logic που δείχνουν πως το κόμμα του έλαβε περί το 3,5% και 9 έδρες (με ενσωματωμένο το 81,1% των ψήφων), ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε συγχαρητήρια στη Νέα Δημοκρατία για την νίκη της, σημειώνοντας ωστόσο πως «η ψήφος είναι αρνητική, καθώς «δρομολογήθηκε το βράδυ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανέσυρε τη ΝΔ και το μνημονιακό χώρο από το καλάθι των αχρήστων, που το είχε βάλει ο λαός με εκείνο το περήφανο ΟΧΙ, και που έβαλε τη ΝΔ στις ράγες, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσαν στη σημερινή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Ο λαός μας τιμωρεί αυτούς που του επιβάλλουν μνημόνια. Άλλη μια φορά ανέτρεψε μια μνημονιακή κυβέρνηση», είπε ο επικεφαλής του Μέρα25 και πρόσθεσε: «Να θυμίσουμε στους φίλους της ΝΔ ότι η σημερινή ψήφος είναι αρνητική ψήφος που δρομολογήθηκε το βράδυ του δημοψηφίσματος του 2015 όταν ο Αλεξης Τσίπρας ανέσυρε τη ΝΔ από το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Θα δώσουμε αγώνα για να εξέλθουμε από τη φυλακή χρέους».

Βαρουφάκης: Ο λαός τιμωρεί τις κυβερνήσεις που επιβάλλουν μνημόνια Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εμείς, είπε ο κ. Βαρουφάκης, ως ΜέΡΑ25 δεσμευόμαστε ότι τόσο εντός όσο και εκτός της Βουλής, θα συνεχίσουμε να μιλάμε προγραμματικά, με μετριοπάθεια, και ταυτόχρονα, με πλήρη ανυπακοή σε όλα αυτά που στέλνουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό. «Ξεκινάμε έναν ανένδοτο μονομέτωπο αγώνα, εναντίον του μοντέλου Λετονίας, εναντίον της παρασιτικής ολιγαρχίας, που πολύ φοβόμαστε ότι από αύριο το πρωί, η συγκεκριμένη ηγεσία της ΝΔ θα στήνει, θα θεμελιώνει, πάνω στο 4ο μνημόνιο που του άφησε, του κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης ευχαρίστησε τους χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν ΜΈΡΑ25 και υποσχέθηκε «σε όσους δεν μας εμπιστεύθηκαν, ότι ο λόγος μας θα είναι προγραμματικός. Θα συνεισφέρουμε στο διάλογο μέσα από τον οποίο θα πρέπει να προκύψει η απόδραση της χώρας μας από αυτή τη φυλακή χρέους».

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια