Βαριές κατηγορίες Καμμένου κατά Κοτζιά για τη σύμβαση με τις «χρυσές βίζες»

Βαριές κατηγορίες Καμμένου κατά Κοτζιά για τη σύμβαση με τις «χρυσές βίζες» Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Βαρύτατες κατηγορίες εξαπέλυσε την Παρασκευή ο Πάνος Καμμένος σε βάρος του υπουργείου Εξωτερικών μιλώντας στη Βουλή, για το θέμα των συμβάσεων με εταιρείες για την έκδοση βίζας.


Αφορμή η επερώτηση που κατέθεσε κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά η οποία αφορά στον διαγωνισμό «ανάδειξης παρόχων υπηρεσιών υπηρεσιών υποστήριξης των προξενικών γραφείων διπλωματικών αρχών.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο μεταξύ άλλων για παρεμβάσεις υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εξωτερικών και κατάφωρη παραβίαση των νόμων του κράτους στις συμβάσεις που έχουν συνάψει οι εταιρείες έκδοσης βίζας με το υπουργείο Εξωτερικών. Σημείωσε δε ότι οι αποκαλύψεις του αφορούν υπάλληλους του υπουργείου Εξωτερικών «που δεν ενήργησαν ως Έλληνες διπλωμάτες».

Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι «με εντολή Κοτζιά καταστράφηκαν έγγραφα και εξαφανίστηκαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές» στο υπουργείο Εξωτερικών. Ωστόσο, όπως είπε, τα αρχεία «ανακτήθηκαν και θα κατατεθούν στη Βουλή».

Ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών για την ανάληψη έργου ταξιδιωτικών θεωρήσεων από συγκεκριμένη εταιρεία. Επίσης, κατέθεσε και διάβασε e-mail στη Βουλή που, όπως είπε, ανταλλάχθηκαν μεταξύ του προέδρου επιτροπής που θα αποφάσιζε για την ανάληψη του έργου και του προέδρου της εταιρείας που θα συμμετείχε στον διαγωνισμό.


Διαβάζοντας αναλυτικά τα επίμαχα e-mail, ο Καμμένος κατήγγειλε ότι «ο υποψήφιος για τον διαγωνισμό υποδεικνύει στον πρόεδρο της επιτροπής τι θα κάνει». Επικαλούμενος, μάλιστα, συγκεκριμένα αποσπάσματα, κατήγγειλε ότι όλα γίνονταν «εν γνώση του υπουργού» κ. Κοτζιά.


Όπως δήλωσε, η αλληλογραφία αποδεικνύει ότι «ο κ. Κοτζιάς συντονίζει το σύνολο των ενεργειών μεταξύ του προέδρου της επιτροπής και του υποψήφιου πελάτη της εταιρείας».


Όταν ο προεδρεύων. Γιώργος Βαρεμένος ζήτησε από τον κ. Καμμένο να ολοκληρώσει την ομιλία του γιατί είχε ξεπεράσει τον χρόνο, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. αντέδρασε έντονα, λέγοντας: «Σήμερα αν στηρίξετε τον Κοτζιά, θα πέσει η κυβέρνηση».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM