Σε αντικατάσταση του συστήματος επικοινωνίας το οποίο χρησιμοποιούν πρόσωπα με σημαντικές θέσεις (Πρόεδρος Δημοκρατίας, πρωθυπουργός, υπουργοί, αρχηγοί ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας κλπ), προχωρά το ελληνικό κράτος.

 

Αναμένεται να αντικατασταθεί όλο το τηλεφωνικό δίκτυο που χρησιμοποιείται στις επικοινωνίες του Μεγάρου Μαξίμου και του Προεδρικού Μεγάρου.  

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», 220 τηλέφωνα τα λεγόμενα «κόκκινα», με τριψήφιους αριθμούς, έχουν ήδη ξεκινήσει να αντικαθίστανται με ένα καινούργιο σύστημα επικοινωνιών, στο οποίο σημαντικό ρόλο θα έχει ο στρατός. Το σχέδιο έχει την κωδική ονομασία  «ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ.» (Κλειστό Δορυφορικό Δίκτυο) και στόχος του είναι να κάνει ασφαλέστερες της επικοινωνίες μεταξύ των υψηλόβαθμων παραγόντων του ελληνικού κράτους. 

 

Ένας λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση είναι η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις του τελευταίου διαστήματος, ενώ το προηγούμενο μοντέλο επικοινωνιών κρίνεται ξεπερασμένο σε ζητήματα ασφαλείας. 

 

Όπως αναφέρουν τα Νέα, πλέον δεν θα εμπλέκονται ιδιώτες στα συστήματα επικοινωνίας του κράτους, ενώ όλες οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο και εποπτεία του ελληνικού Δημοσίου και του Στρατού.