ANSA: «Θετικά μηνύματα από τον Σαμαρά»

ANSA: «Θετικά μηνύματα από τον Σαμαρά» Facebook Twitter
0

Σε θετικά μηνύματα για το έργο Σαμαρά το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, σε τηλεγράφημά του από την Αθήνα. Στα θετικά αυτά μηνύματα το πρακτορείο αναφέρει «δηλώσεις διεθνών προσωπικοτήτων που μέχρι πρότινος ήταν άκρως επικριτικές προς την Αθήνα, όπως του Γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, πριν λίγες ημέρες αναγνώρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και με την επίσκεψή του στην Αθήνα εξέφρασε την στήριξή του προς πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά».

Αναφορά γίνεται επίσης και στον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου - ο οποίος επισκέφθηκε χθες την Αθήνα – και «αναγνώρισε χωρίς δισταγμούς το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει η ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες».

Στα μηνύματα αυτά, η ANSAMed προσθέτει και «την πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου Tap, τις σημαντικές κινεζικές επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά και την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Το ιταλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι τα μηνύματα αυτά μπορούν να ερμηνευτούν με διαφορετικούς τρόπους: μια ερμηνεία είναι ότι η κυβέρνηση της Αθήνας κατάφερε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα προς την Ελλάδα και να πείσει τους διεθνείς επενδυτές ότι στη χώρα επέστρεψε η πολιτική σταθερότητα. Μια άλλη ερμηνεία θα μπορούσε να βασισθεί στη διαπίστωση ότι «τα μεγάλα διεθνή κέντρα εξουσίας κατέληξαν στο ότι η σταθερότητα της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα όσα συμβαίνουν στην Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή».

Το ANSA αναφέρει ότι όπως και να έχει είναι θεμιτό να διακρίνει κανείς μια κάποια αισιοδοξία που ενισχύεται από το γεγονός ότι οι διεθνείς δανειστές έχουν επενδύσει ένα τεράστιο αριθμό δισεκατομμυρίων για την διάσωση της χώρας και δύσκολα θα μπορούσαν να την εγκαταλείψουν στην μοίρα της, την στιγμή ακριβώς που το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα παραδέχονται ότι η αγωγή που δόθηκε στον Έλληνα ασθενή, ήταν λανθασμένη».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM