Αναστέλλεται η ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου στο Σαρακήνικο της Μήλου

Αναστέλλεται η ανέγερση ξενοδοχείου στο Σαρακήνικο της Μήλου Facebook Twitter
Παραλία Σαρακήνικο, Μήλος / Φωτ.: Pexels
0

Στη διακοπή των εργασιών για ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου στο Σαρακήνικο της Μήλου προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος νομιμότητας της οικοδομικής άδειας. 

Όπως επισημαίνουν πηγές του ΥΠΕΝ, παράλληλα ότι απεστάλη έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος προς την Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος της νομιμότητας της υπ’ αριθμ. 1134683/25-07-2024 οικοδομικής άδειας που εκδόθηκε από την ΥΔΟΜ Μήλου και αφορά στην ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος. 

Κατά τις ίδιες πηγές, ξεκινάει ο πολεοδομικός σχεδιασμός στο νησί με την εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) του Δήμου Μήλου, όπου από τις προδιαγραφές προκύπτουν σαφείς οδηγίες στους μελετητές για την προστασία του τοπίου και του φυσικού περιβάλλοντος σε περιοχές όπως είναι το Σαρακήνικο.

«Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρεμβαίνει άμεσα όταν εντοπίζονται ζητήματα σχετικά με την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, όπως στην περίπτωση της Μυκόνου και της Σαντορίνης, εφαρμόζοντας ελέγχους για αυθαίρετες κατασκευές ή αναστέλλοντας τις οικοδομικές άδειες», καταλήγουν οι πηγές του ΥΠΕΝ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM
ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM