Αναστάσιος Κανελλόπουλος: Τα αδέρφια του κατά της απόφασης να είναι επικεφαλής στο κόμμα Κασιδιάρη

Αναστάσιος Κανελλόπουλος: Τα αδέρφια του κατά της απόφασης να είναι επικεφαλής στο κόμμα Κασιδιάρη Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

H απόφαση του πρώην αντιεισαγγελέα, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, να γίνει επικεφαλής του κόμματος Κασιδιάρη, με σκοπό να κατέβει στις εκλογές της 21ης Μαΐου, προκάλεσε την αντίδραση των αδελφών του, που είναι επιφανείς νομικοί. 

Σε επιστολή τους τονίζουν ότι η οικογένεια Κανελλόπουλου ήταν πάντα δημοκρατική και δεν είχε ποτέ σχέσεις με κόμματα και ιδεολογίες της ακροδεξιάς. «Η αδερφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις, ούτε δικαιολογεί αντίστοιχες κρίσεις και συλλογισμούς» αναφέρει μεταξύ άλλων η κοινή επιστολή τους. 

Κόμμα Κασιδιάρη: Αναλυτικά η επιστολή των αδελφών Κανελλόπουλων

«Προς ενημέρωση όλων, σε σχέση με την επιλογή του αδερφού μας, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, που αποτελεί αντικείμενο δημοσιογραφικού σχολιασμού, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα κατωτέρω:

Οι δημοκρατικές μας πεποιθήσεις, τα πιστεύω μας και η μακρόχρονη, θετική και επωφελής, διαδρομή μας στην κοινωνία, είναι γνωστό σε όλους, όσους γνωρίζουν τις δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις και απόψεις μας, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες και επιλογές του αδερφού μας. Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε εμμέσως τις σκέψεις και επιλογές του να δραστηριοποιηθεί πολιτικά με τον τρόπο που αναφέρεται στα πρόσφατα δημοσιεύματα, του γνωστοποιήσαμε ευθέως τις αντιρρήσεις μας, με την ελπίδα αποτροπής του. Όταν οι επιλογές του αυτές δημοσιοποιήθηκαν, αποτελώντας αντικείμενο δημοσιογραφικής ενημέρωσης, εκφράσαμε εκ νέου, με κάθε δυνατό τρόπο, την πλήρη αντίθεσή μας.

Με δεδομένη όμως την έκταση που έχουν ήδη λάβει τα σχετικά δημοσιεύματα, και για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, είτε εκ πλάνης είτε συνειδητά, ότι ταυτιζόμαστε με επιλογές που είναι αντίθετες προς τα δημοκρατικά μας πιστεύω, οφείλουμε και δια της παρούσης μας, να εκκαθαρίσουμε τη θέση μας δημοσίως προς τούτο, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχουμε καμία σχέση με επιλογές που συναντούν τη ρητή μας διαφωνία. Η αδερφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις, ούτε δικαιολογεί αντίστοιχες κρίσεις και συλλογισμούς.

Αθήνα, 5 Απριλίου 2023

ΟΙ ΔΗΛΟΥΝΤΕΣ

Δημήτριος Κανελλόπουλος, επίτιμος Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
Θεόδωρος Κανελλόπουλος, εν ενεργεία Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
Αθανάσιος Κανελλόπουλος, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο».


Πώς θα αποφασίσει ο Άρειος Πάγος

Σημειώνεται πως ο νόμος 5019/2023 απαγορεύει σε κόμματα να συμμετάσχουν στις εκλογές, εάν διαθέτουν ηγετικά στελέχη που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία και εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης, ανεξάρτητα εάν η καταδίκη τους δεν έχει καταστεί αμετάκλητη. Η απαγόρευση αυτή ισχύει και στις περιπτώσεις εκείνες που οι καταδικασθέντες δεν ηγούνται κομματικών σχηματισμών, αλλά αποτελούν την πραγματική τους ηγεσία, κάτι που θα κριθεί δικαστικά.

Το ανώτατο δικαστήριο επί της ουσίας θα κληθεί να αποφασίσει αν το κόμμα Eλληνες υπό την προεδρία του Αναστάσιου Κανελλόπουλου ή κάποιου άλλου, είναι στην πραγματικότητα κομματικός σχηματισμός που καθοδηγείται από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ LIVE ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη σύνοδο Διατλαντικής Ενεργειακής Συνεργασίας: Να σταματήσει η ροή ρωσικού αερίου μέσω Τουρκίας

Σε χθεσινό του μήνυμα ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδος, μια ιστορική στιγμή, μια πράξη ευθύνης και προοπτικής»
LIFO NEWSROOM
ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη, κατατέθηκε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας
LIFO NEWSROOM