Ακυρώθηκε η ξενάγηση αύριο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο σημείο μηδέν και στον Άγιο Νικόλαο στον Μανχάταν. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω συνάντηση αναβάλλεται λόγω προσθήκης στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, μίας συνάντησης με τη διευθυντική ομάδα (editorial board) της Wall Street Journal. Για αύριο είναι προγραμματισμένη και η ομιλία του πρωθυπουργού στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ και η συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

 

Ωστόσο, κατά πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει το παρών σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί απόψε από την ομογένεια, όπου αναμένεται να παρευρεθεί και ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος μαζί με ακόμα 200 Ελληνοαμερικανούς. 

 

Τα προηγούμενα 24ωρα, πολιτική «δυσφορία» προκάλεσε η πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου να παραστεί στα εγκαίνια του «Τουρκικού Σπιτιού» στη Νέα Υόρκη παρουσία Ταγίπ Ερντογάν αλλά και Ερσίν Τατάρ.

 

Μάλιστα, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ακύρωσε χθες το ραντεβού του με τον Ελπιδοφόρο. 

 

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, είχε επίσης εκφράσει τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για την παρουσία του κ.κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας», όπου έδωσαν το παρών ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ.