Ακρίτα για την άρση ασυλίας: Αυτονόητη πράξη ευθύτητας η παραίτησή μου

Ακρίτα για την άρση ασυλίας: Αυτονόητη πράξη ευθύτητας η παραίτησή μου Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

«Η παραίτηση από την ασυλία είναι για εμένα μια αυτονόητη πράξη ευθύτητας», αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε σήμερα ομόφωνα να προτείνει την άρση ασυλίας της Έλενας Ακρίτα, με αφορμή τη μήνυση που έχει καταθέσει εις βάρος της η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη, για συκοφαντική δυσφήμιση. «Η παραίτηση από την ασυλία είναι για εμένα μια αυτονόητη πράξη ευθύτητας, αισθήματος ισότητας και σεβασμού προς τη Δικαιοσύνη», ανέφερε νωρίτερα η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έλενα Ακρίτα, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, σχετικά με τα εισαγγελικά αιτήματα περί άρσης της ασυλίας της.

Όπως σημειώνει στο κείμενο της επιστολής της, «εφόσον η Δικαιοσύνη αποφασίζει να ελέγξει αντιπρόσωπο του ελληνικού λαού για όσα ανάρτησε στο Διαδίκτυο, θα πρέπει καθεμιά και καθένας από εμάς να διευκολύνουμε και αυτό το δικαστικό έργο.

Τα ανωτέρω ισχύουν πολύ περισσότερο στη δική μου περίπτωση, η οποία στη μακρά δημοσιογραφική και συγγραφική μου πορεία δεν έχω τελέσει κανένα απολύτως ποινικό αδίκημα. Παραιτούμενη από την ασυλία μου και προσερχόμενη να δώσω αυτούς τους δικαστικούς αγώνες, διεκδικώ και πάλι την ακώλυτη ενάσκηση της ελευθερία της έκφρασης, όπως κάθε πολίτης που έχει το καθήκον να ασκεί κριτική για τα κακώς κείμενα του δημόσιου βίου και να μη σιωπά.

Κατά τη δική μου θεώρηση, το υπέρτατο αξίωμα στη Δημοκρατία είναι αυτό του πολίτη. Ως πολίτης, λοιπόν, είμαι έτοιμη να κριθώ κι εγώ επί ίσοις όροις από τα δικαστήρια, για τα οποία εκφράζω και την εμπιστοσύνη μου, όχι μόνο σε αυτήν τη συγκυρία, αλλά και διαχρονικά».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής της Έλενας Ακρίτα:

«Προς την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή

Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας

Κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση για να παρασταθώ στην Επιτροπή σας, σχετικά με τα εισαγγελικά αιτήματα περί άρσης της ασυλίας μου.

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να ενημερώσω ότι παραιτούμαι από τη βουλευτική ασυλία μου.

Εξ αρχής, από την έναρξη της συμμετοχής μου στη μεγάλη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για μεγαλύτερη διαφάνεια και λογοδοσία στον δημόσιο βίο, έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από καμία ασυλία και κανένα προνόμιο. Η παραίτηση από την ασυλία είναι για εμένα μια αυτονόητη πράξη ευθύτητας, αισθήματος ισότητας και σεβασμού προς τη Δικαιοσύνη. Εφόσον η Δικαιοσύνη αποφασίζει να ελέγξει αντιπρόσωπο του ελληνικού λαού για όσα ανάρτησε στο Διαδίκτυο, θα πρέπει καθεμιά και καθένας από εμάς να διευκολύνουμε και αυτό το δικαστικό εργο.

Τα ανωτέρω ισχύουν πολύ περισσότερο στη δική μου περίπτωση, η οποία στη μακρά δημοσιογραφική και συγγραφική μου πορεία δεν έχω τελέσει κανένα απολύτως ποινικό αδίκημα. Παραιτούμενη από την ασυλία μου και προσερχόμενη να δώσω αυτούς τους δικαστικούς αγώνες, διεκδικώ και πάλι την ακώλυτη ενάσκηση της ελευθερία της έκφρασης, όπως κάθε πολίτης που έχει το καθήκον να ασκεί κριτική για τα κακώς κείμενα του δημόσιου βίου και να μη σιωπά.

Κατά τη δική μου θεώρηση, το υπέρτατο αξίωμα στη Δημοκρατία είναι αυτό του πολίτη. Ως πολίτης, λοιπόν, είμαι έτοιμη να κριθώ κι εγώ επί ίσοις όροις από τα δικαστήρια, για τα οποία εκφράζω και την εμπιστοσύνη μου, όχι μόνο σε αυτήν τη συγκυρία, αλλά και διαχρονικά.

Με εκτίμηση,

Έλενα Ακρίτα

Βουλευτής Επικρατείας».


Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM