Αχτσιόγλου: Οι επιλογές που δίνει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους είναι «ή μείωση μισθού ή απόλυση»

Αχτσιόγλου: Οι επιλογές που δίνει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους είναι «ή μείωση μισθού ή απόλυση» Facebook Twitter
0

Κριτική στο πρόγραμμα Συν-εργασία άσκησε η βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κα Αχτσιόγλου είπε πως το πρόγραμμα προβλέπει «μείωση μισθών τουλάχιστον κατά 20%», σχολιάζοντας πως «επιδοτεί τις επιχειρήσεις για να μειώσουν τους μισθούς και να ελαστικοποιήσουν τις σχέσεις εργασίας», χωρίς «να τις απαλλάσσει από σοβαρό ασφαλιστικό και μισθολογικό κόστος, όπως ζητούν οι μικροί επιχειρηματίες».

Η ίδια χαρακτήρισε το σχήμα «τιμωρητικό» για τους εργαζόμενους. «Ουσιαστικά λέει: "ή θα μειωθεί ο μισθός ή θα απολυθείς", δεν στηρίζει τη θέση εργασίας και το επίπεδο του μισθού», είπε, προσθέτοντας πως οι περισσότεροι έχουν πάρει 800 ευρώ για τρεις μήνες. «Πώς μπορεί με αυτά τα χρήματα να καλύψει τις ανάγκες του ένας άνθρωπος, πολύ περισσότερο μία οικογένεια, τι να πληρώσει το ενοίκιο το σούπερ μάρκετ;».

Κατά την κα Αχτσιόγλου, σε αντίθεση με το πρόγραμμα που εφαρμόζεται, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει «στις επιχειρήσεις των μεταφορών, του τουρισμού και της εστίασης, που είναι οι πλέον πληττόμενες, το κράτος να καλύπτει το 100% των ασφαλιστικών εισφορών και το 40% του μισθού και ο εργοδότης να πληρώνει το 60% του μισθού».

Όπως είπε,  με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ο εργαζόμενος θα έπαιρνε όλο τον μισθό και ο εργοδότης θα ελαφρυνόταν πολύ περισσότερο σε σχέση με αυτό που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Πρόσθεσε δε πως στις λοιπές επιχειρήσεις, η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει να καλύπτει το κράτος το 40% μισθού και εισφορών και το υπόλοιπο 60% ο εργοδότης, ενώ δεσμεύει με μετενέργεια εξαμήνου τις επιχειρήσεις να κρατήσουν τις θέσεις και τις σχέσεις εργασίας.

«Η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει τι επιλογές έκανε και οδήγησε τη χώρα σε ύφεση πριν την πανδημία», δήλωσε χαρακτηριστικά η τομεάρχης εργασίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

LiFO politics / Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

Οι δημοσιογράφοι της LiFO Αρης Δημοκίδης και Γιάννης Πανταζόπουλος συζητούν με τη Βασιλική Σιούτη τη διαδρομή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και την αναστάτωση που έχει φέρει η εκλογή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ρεπορτάζ και σχόλια για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ