Τελικά ο Παυλόπουλος κάλεσε και την Χρυσή Αυγή στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών;

Τελικά ο Παυλόπουλος κάλεσε και την Χρυσή Αυγή στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών; Facebook Twitter
0

Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στην οποία όπως όλα έδειχναν δεν είχε προσκληθεί ο Ν. Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά αναφέρεται:

«Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας κ. Πλακιωτάκη, του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα, του ΠΑΣΟΚ κ. Γεννηματά, του Ποταμιού κ. Θεοδωράκη και της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντη.

Σήμερα το μεσημέρι υπήρξε δήλωση Ν. Γ. Μιχαλολιάκου για την μη πρόσκλησή του στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Αναλυτικά ανακοινώθηκε: "Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα συμμετάσχει στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και αναφέρω την λέξη έκπληξη, γιατί κανένας δεν μας τηλεφώνησε ούτε μας εκάλεσε. Η κυβέρνηση βεβαίως εκφράζει την άποψη ότι δεν συνομιλεί με... υποδίκους, όταν αποδεδειγμένα συνομιλεί με καταδίκους σύμφωνα με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Πανούση.

Επί της ουσίας βεβαίως σίγουρα δεν έχουμε να πούμε τίποτε με μία κυβέρνηση για το λεγόμενο "προσφυγικό ζήτημα", μια κυβέρνηση άμεσα υπεύθυνη για την παράνομη είσοδο στην Πατρίδα μας εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών. Ούτε βεβαίως για το ασφαλιστικό, το οποίο σύμφωνα με το Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει στην εξαθλίωση τον λαό μας.


Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει την κυβέρνηση για την εθνικά επικίνδυνη πολιτική της, καθώς και τους συνενόχους της (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ), οι οποίοι είπαν "ναι" στο Μνημόνιο της αριστεράς στις 14 Αυγούστου 2015".

Ωστόσο μερικές ώρες μετά έρχεται μια νέα ανακοίνωση από τη Χρυσή Αυγή η οποία αν ισχύει δείχνει πως στο μεσοδιάστημα υπήρξε προσέγγιση για να παρευρεθεί στο Συμβούλιο. Στην νέα ανακοίνωση, ο Ν. Μιχαλολιάκος αναφέρει πως δέχτηκε τηλεφώνημα από τον ΠτΔ κο Παυλόπουλο για να συμμετάσχει και επιπλέον απαντά πως δεν θα πάει. 

Αναλυτικά η δεύτερη ανακοίνωση:


Από την Προεδρία της Δημοκρατίας προσεκλήθην τηλεφωνικώς όπως συμμετάσχω εις την σύσκεψιν των πολιτικών Αρχηγών. Δυστυχώς δεν δύναμαι να ανταποκριθώ εις την πρόσκλησιν αυτήν.


Η δεδομένη συμπεριφορά της κυβερνήσεως και η διατυπωθείσα δημοσίως απόφασίς της δια την μη συμμετοχή του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας εις την σύσκεψιν, μία απόφασις βαθύτατα αντιδημοκρατική, με υποχρεώνει εις την μη συμμετοχή μου.


Πόσω μάλλον όταν υπάρχει βαθεία αντίθεσις των θέσεών μας με την πολιτική της κυβερνήσεως εις το λεγόμενον "προσφυγικό ζήτημα" και εις το ασφαλιστικό.


Ν. Γ. ΜιχαλολιάκοςΓενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM