Στον ΒΗΜΑ FM μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής σχολιάζοντας μεταξύ άλλων το ζήτημα των κόκκινων δανείων.

 

«Είναι σαφής η θέση του Α. Τσίπρα και της κυβέρνησης. Δεν μπορεί να κάνει πίσω η κυβέρνηση στο θέμα των "κόκκινων" δανείων. Δείξαμε πολύ μεγάλη κατανόηση, σηκώσαμε μεγάλο βάρος σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή – και με το προσφυγικό», δήλωσε ο υπουργός.  


Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως τον ενοχλεί κι αυτόν ο τρόπος με τον οποίο θέτουν όλα αυτά τα ζητήματα οι εταίροι. «Με ενοχλεί και μένα πάρα πολύ! Η πρώτη κατοικία στην Ελλάδα δεν είναι απλό πράγμα. Συνδέεται με την ψυχολογία του Έλληνα. Δεν ξέρω πώς αντιλαμβάνονται την πρώτη κατοικία οι Ευρωπαίοι, αλλά εμείς έχουμε αυτή την ιδιοσυγκρασία και δεν μπορούμε αυτό να το τσαλακώσουμε. Δεν μπορεί! Δεν έχουμε λόγο ύπαρξης...», τόνισε και προσέθεσε χαρακτηριστικά:

 

«Ας κάνουν κι αυτοί κάπου πίσω. Έχουν κι αυτοί ευθύνες. Αν νομίζουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα κρίση, ας την αναλάβουν. Επιλέξαμε να είμαστε στην Ευρώπη και θα πιούμε και το ποτήρι αυτό. Τι να κάνουμε; Δεν ήταν συνειδητή μας επιλογή; Ε, ας πιούμε κι αυτό το ποτήρι».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr