Κατάληψη στα γραφεία των ΑΝΕΛ στη λεωφόρο Συγγρού, πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της ομάδας "Ρουβίκωνας". Το ΜΕΓΚΑ μετέδωσε λίγο νωρίτερα πως από λεπτό σε λεπτό αναμένεται επέμβαση των ΜΑΤ και συλλήψεις, δείχνοντας παράλληλα εικόνες έξω από το κτίριο όπου υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

 

Στην ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι προεκλογικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωνε "εμφατικά ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε καμία επιβολή νέων φόρων, ενώ μετεκλογικά έκανε στροφή 180 μοιρών".

 

"Η υποκρισία ξεχειλίζει στη στάση των ΑΝΕΛ, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ, " αναφέρεται στην ανακοίνωση που συνεχίζει "οι οποίοι ενώ επί σειρά ετών φαίνονταν να έχουν πλείστες διαφορές μεταξύ τους, με την προοπτική ανάληψης εξουσίας και συγκυβέρνησης, όλα ξεχάστηκαν εν μία νυκτί".

 

Μάλιστα, η ομάδα "Ρουβίκωνας" κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να δυσκολέψει και τις ζωές των αγωνιστών που βρίσκονται στις φυλακές, εφαρμόζοντας καινοφανή μέτρα, που ούτε η δικτατορία των συνταγματαρχών δεν είχε εφαρμόσει.

 

Ο "Ρουβίκωνας" ζητά την κατάργηση των περιοριστικών όρων σε Αθηνά Τσάκαλου και Εύη Στατήρη, την απελευθέρωση της Μαρίας Θεοφίλου, συντρόφου του Γρηγόρη Πετρακάκου, ενώ διεκδικούν την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και την άμεση χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών στο Νίκο Ρωμανό.

 

Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

 

Τα μέτρα που παίρνονται δίνουν πλέον τη χαριστική βολή στους από τα κάτω και μόνο φιλολαϊκά δε μπορούν να χαρακτηριστούν. Έτσι βλέπουμε ότι:

 

Η καταβολή του ΕΝΦΙΑ συνεχίζεται κανονικά, πλήττοντας ιδιαίτερα τα λαϊκά στρώματα


Οι συντάξεις μειώνονται και αυξάνονται παράλληλα τα όρια ηλικίας


Ακριβαίνουν τα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


Επανεισάγεται το εισιτήριο των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία


Συνεχίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις του κοινωνικού πλούτου, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας


Καταργείται το ΕΚΑΣ


Αυξάνεται η φορολογία στους αγρότες


Διατηρούνται αλλά και επαυξάνονται οι αντεργατικοί νόμοι.


Παράλληλα, πακτωλός χρημάτων κατευθύνεται προς τους ολιγάρχες των τραπεζών, χαρίζονται χρέη σε οικονομικούς μεγαλοπαράγοντες, θεσπίζονται προκλητικές φοροαπαλλαγές και απαλλαγές από δημοτικά τέλη για τους επίδοξους αγοραστές αυτοκινητόδρομων, λιμανιών και αεροδρομίων.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr