Τα σχέδια του για το «θερινό Νταβός» της Ελλάδας ξεδίπλωσε το πρωί στο MEGA ο Δημήτρης Μάρδας επιπλήττοντας μάλιστα χαριτωμένα τους δημοσιογράφους που δεν κατάφεραν να μαντέψουν από την αρχή για πoιο νησί πρόκειται.

 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε ότι το νησί αυτό θα είναι η Αιγιλεία, απέναντι από τα Στύρα Εύβοιας, όπου, όπως είπε,  σκοπεύει να δημiουργήσει ένα διεθνές συνεδριακό κέντρο, στο οποίο θα πραγματοποιούνται συζητήσεις σχετικά με τις τέχνες και τη φιλοσοφία.

 

«Η σκέψη είναι να γίνει ένα κέντρο των τεχνών και της φιλοσοφίας που σημαίνει να γίνει ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο διεθνών συνεδρίων και στο πλαίσιο όλης αυτής της διαδικασίας να υπάρχει και μια περίοδος, όπου θα συναντώνται αρχηγοί κρατών κατά το καλοκαίρι και θα έχουμε το λεγόμενο θερινό Νταβός», τόνισε ο υπουργός.

 

Μάλιστα, κατά τον κ. Μάρδα, δεν υπάρχει και κόστος για τις πολυτελείς κατοικίας που θα κατασκευαστούν, αφού αυτό θα το αναλάβουν κράτη του ΟΗΕ.

 

Τόνισε σχετικά ο υπουργός: «Το χτίσιμο δεν θα γίνει από εμάς, η σκέψη είναι τα χρήματα να μην δοθούν από εμάς. Εμείς θα καλέσουμε κράτη - μέλη του ΟΗΕ να έρθουν σε αυτό το νησί να τους παραχωρήσουμε μια περιοχή κάποια τετραγωνικά και θα χτίσουν τη δική τους ευθεία, η οποία θα έχει ένα μικρό σύνολο δωματίων πολυτελούς διαβίωση, ένα σύνολο κοινών υποδομών που θα εξυπηρετούν παράλληλες συνεδρίες σε μεγάλα διεθνή συνέδρια και ως εκ τούτου αυτό το κόστος θα ζητήσουμε να το επωμιστούν τα κράτη, που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο κόστος για ένα κράτος».

 

Μάλιστα σημείωσε ότι θα κάνει σχετική καμπάνια μέσω κονσέρτου με μεγάλες φωνές από όλο τον κόσμο. «Θα υπάρχει μια τραγουδίστρια και γύρω της μια κυκλική οθόνη στην οποία θα παρουσιάζονται εικόνες από όλη την Ελλάδα και θα γράφεται σε διάφορες γλώσσες «επισκεφθείτε την Ελλάδα» », είπε ο υπουργός, για τον τρόπο που φαντάζεται το εγχείρημα.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr