Επικριτικό για τη στάση των Θεσμών απέναντι στην Ελλάδα είναι σε σημερινό δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel με τον συντάκτη του, Στέφαν Κάιζερ να σημειώνει ότι οι δύο πλευρές δεν θα έπρεπε να διακινδυνεύουν μια συμφωνία επιμένοντας σε λεπτομέρειες.

 

«Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι η τύχη της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται από το αν τα εστιατόρια στην Αθήνα θα αποδίδουν 13% ή 23% ΦΠΑ; Ή εάν η σύνταξη στα 67 θα ισχύσει από το 2022 ή από το 2025;» γράφει χαρακτηριστικά και συνεχίζει «Μπροστά στα πραγματικά προβλήματα της χώρας αυτή η εμμονή στις λεπτομέρειες είναι τελείως παράλογη», αναρωτιέται ο αρθρογράφος.

 

Επισημαίνει δε ότι η ευρωπαϊκή πολιτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα για την Ελλάδα έχει φέρει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα και τονίζει ότι «κανείς δεν πρέπει να το παρακάνει με τη λιτότητα όταν θέλει να αναρρώσει μια χώρα».

 

Ο οικονομικός συντάκτης προτείνει ένα «μορατόριουμ χρεών» για την Ελλάδα για τα επόμενα τρία χρόνια με την ανάληψη της εξόφλησης τους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), ενώ επισημαίνει ότι για αυτό το διάστημα η χώρα δεν θα παίρνει άλλα πακέτα στήριξης. Έτσι κατά τον Κάιζερ η Ελλάδα θα δείξει αν είναι σε θέση να καταστεί οικονομικά ανεξάρτητη.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr