Δεν τιμωρήθηκε ο Κασιδιάρης για το χαστούκι, για τυπικούς λόγους

Δεν τιμωρήθηκε ο Κασιδιάρης για το χαστούκι, για τυπικούς λόγους Facebook Twitter
21

Με απόφαση του δικαστηρίου, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για το χαστούκι που είχε δώσει στη Λιάνα Κανέλλη. 


Το δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα για απαλλαγή του προφυλακισμένου χρυσαυγίτη βουλευτή, έπαυσε την ποινική δίωξη σε βάρος του. Ο Κασιδιάρης κατηγορούνταν  για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών στη βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου της Αθήνας για το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη ήταν συμβατη, όχι όμως ευθυγραμμισμένη με την πρόταση του εισαγγελέα που ζήτησε να αθωωθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης για την επίθεση σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη.

Η έδρα επισήμανε στον Κασιδιάρη ότι η ενέργεια του να επιτεθεί στην κ. Κανέλη ήταν απαράδεκτη. Παρόλα αυτά τον αθώωσε...

21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

17 σχόλια
Ο αξιοτιμος κος Κασιδιαρης εχει ηδη στο "παλμαρε"του δυο απαλλαγες για ενεργειες οι οποιες ησαν,η θα μπορουσαν να θεωρηθουν,εγκληματικες.Η πρωτη για συμμετοχη σε ενοπλη επιθεση κατα φοιτητου στο Πανεπιστημιο(οπου κατηγορηθηκε οτι τα αυτοκινητο διαφυγης των επιτιθεντων ηταν το δικο του),και η δευτερη η παρουσα.Και οι δυο απαλλαγες στηριχθηκαν σε "τεχνικες λεπτομερειες",οι οποιες,νομικα,ηταν σωστο να γινουν αποδεκτες.Το ερωτημα δεν ειναι αν ,βασει των συγκεκριμενων διωξεων,διαδικασσιων,και στοιχειων,τα δυο δικαστηρια επραξαν ορθα.Αυτο προφανως το εκαναν.Το ερωτημα ειναι αν τα εν λογω περιστατικα,με αιχμη την επιθεση κατα της Κανελλη σε "live"μεταδοση,θα ειχαν αντιμετωπισθει με τον ιδιο τροπο,με τις ιδιες διαδικασιες,σε καποια "προοδευμενα δυτικα κρατη",οπως η Γαλλια,η Αγγλια,οι ΗΠΑ κλπ.Η εμπειρια μου με οδηγει στο να απαντησω αρνητικα,και με κατηγορηματρικο,μαλιστα,τροπο.Ειδικα για το τελευταιο,στο οποιο αν η (με σοβαρα καρδιολογικα προβληματα) Κανελλη ειχε απλα πεσει κατω και υφιστατο και ενα "καρδιακο επεισοδιο",οι κατηγοριες κατα του "ελληναρα" Κασιδιαρη θα ηταν βαρυτατες,με πιθανη ακομη και την "αποπειρα δολοφονιας".Τελος,δυο επισημανσεις.Α.Εχει καποιος υποψιν του αναλογο περιστατικο στην χωρα μας ; Διοτι εγω δεν εχω.Να εχει,δηλαδη,επιτεθει σε δημοσιο χωρο και βιντεοσκοπουμενος με τοσο βιαιο τροπο ενας τριανταρης "παιδαρας"σε μια εξηνταχρονη καρδιακη,και μαλιστα με αφορμη επεισοδιο το οποιο ειχε προκαλεσει ο ιδιος επιτιθεμενος πριν σε αλλη γυναικα,και να μη εχει πεσει επ'αυτου βαρυτατος ο "πελεκυς του νομου" ;Β.Εχετε σκεφθει οτι,μετα τις εν λογω δυο απαλλαγες,ο κος Κασιδιαρης θα δικασθει για την εκκρεμουσα υποθεση συμμετοχης στην "εγκληματικη οραγανωση" Χρυση Αυγη ,ως εχων "λευκο ποινικο μητρωο" ;Νομιζω οτι εχουν και οι δυο το ενδιαφερον τους.
Γιατί δεν τον μήνυσε η Κανέλλη να τελειώνουμε;Και δεύτερον τι υποκριτικό αποδεικνύεται το "γράμμα" του νόμου που λειτουργεί εγκλωβισμένο στα πρωτόκολλά του!!!!!ΛΙΠΟΨΥΧΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ.ΘΛΙΒΕΡΟ.
Ρε παιδιά για να το κάνουμε λιανά (και όχι Λιάνα) :Η κατηγορία με την οποία παραπέμφθηκε ο Κασιδιάρης ήταν η "επικίνδυνη σωματική βλάβη". Με απλά λόγια (του ίδιου του νόμου) θα πρέπει να έγινε με τρόπο που "μπορούσε να προκαλέσει στον παθόντα κίνδυνο για την ζωή του ή βαριά σωματική βλάβη".Για την δε "βαριά σωματική βλάβη" αναφέρει ο νόμος (ενδεικτικά) "Βαριά σωματική ή διανοητική πάθηση υπάρχει ιδίως αν η πράξη προξένησε στον παθόντα κίνδυνο ζωής ή βαριά και μακροχρόνια αρρώστια ή σοβαρό ακρωτηριασμό ή αν τον εμπόδισε σημαντικά και για πολύ χρόνο να χρησιμοποιεί το σώμα ή τη διάνοιά του."Δηλαδή, με λίγα λόγια να πούμε ότι με αυτό που έκανε θα μπορούσε να την είχε σκοτώσει (!) ή να την είχε αφήσει παράλυτη (!) ή έστω να την είχε στείλει στο νοσοκομείο για πολλές μέρες. Λοιπόν αυτά δεν γίνονται. Αν ήταν έτσι, σε κάθε καυγά θα έπρεπε να καταδικάζουμε τους εμπλεκόμενους για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Εξ αρχής, ήταν προφανές σε οποιονδήποτε είχε έστω και λίγες νομικές γνώσεις ότι η κατηγορία αυτή δεν θα έστεκε και η ποινική δίωξη είχε ασκηθεί για την κατηγορία αυτή επειδή μπορεί να ασκηθεί αυτεπάγγελτα, ενώ για την απλή σωματική βλάβη χρειάζεται η έγκληση, δηλαδή είχε ασκηθεί για τις εντυπώσεις.Το αναμενόμενο λοιπόν ήταν να κρίνει το δικαστήριο ότι δεν υφίσταται επικίνδυνη αλλά απλή και να τον καταδικάσει για αυτήν. Έλα όμως που η Λιάνα δεν υπέβαλε έγκληση.Και έρχομαι εγώ τώρα και λέω : Γιατί η Λιάνα δεν υπέβαλε μήνυση; Είναι κουτή; Δεν γνώριζε ότι έπρεπε; Δεν ρώτησε έναν δικηγόρο; Γιατί λέει "απαξιούσε" !!!!Καααααλά.... Μια χαρά την βόλεψε την Λιάνα και το κόμμα της η απόφαση. Ενώ ήταν το θύμα του Κασιδιάρη τώρα περνάει προς τα έξω ως το "θύμα της Δικαιοσύνης", οι δημοκράτες που τους κυνηγάει και η αμφιβόλου ποιότητας δικαστική εξουσία (τι άλλο να είναι αφού "αθωώνει φασίστες";)Φυσικά μια χαρά τον βόλεψε και τον Κασιδιάρη. Βγαίνει και σου λέει "αθωώθηκα".... ποιον απασχολούν οι λεπτομέρειες; Σίγουρα όχι τους ψηφοφόρους της Χ.Α !!!Και όλα αυτά γιατί κανένας, μα κανένας δεν λειτούργησε όπως έπρεπε, θεσμικά δηλαδή, εξ αρχής, μέχρι που έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Η δικαιοσύνη να αναμένει την έγκληση της Κανέλη αντί να ασκεί διώξεις για εντυπωσιασμό και η Κανέλη να υποβάλει έγκληση ζητώντας την τιμωρία του Κασιδιάρη.Σήμερα θα υπήρχε σαν νέο -αναμενόμενο- "καταδικάστηκε ο Κασιδιάρης για το χαστούκι" και θα συζητούσαμε μόνο για την ποινή του.Ο φασισμός δεν παλεύεται με μπούρδες, ούτε με κινήσεις εντυπωσιασμού, ούτε με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο ίδιος. Ο φασισμός παλεύεται με δημοκρατία. Αλλά ποιος την έχασε, για να την βρουν τα κόμματα...
Πάντα θεωρούσα ότι η αντιμετώπιση της Χ.Α πρέπει να είναι πρωτίστως πολιτική και κοινωνική και δευτερευόντως ποινική, ειδικά, δε, όταν η ποινική δικαιοσύνη καταφεύγει σε υπερβολές. Οι υπερβολικές και αστήρικτες κατηγορίες εναντίον ορισμένων χρυσαυγιτών αποδυναμώνουν άλλες πραγματικές και αξιόποινες κατηγορίες εναντίον τους, καθώς τους θυματοποιούν και σε ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων τους ηρωοποιούν, μετατρέποντας τους έτσι από θύτες σε θύματα.Επί του προκειμένου, η επίθεση Κασιδιάρη εναντίον της Κανέλλη, ήταν πολιτικά αήθης, εντελώς απαράδεκτη και δείχνει το ποιόν των μελών της οργάνωσης, επιπλέον, δε, δικαιολογεί απόλυτα το γιατί δεν μπορεί η Χ.Α να θεωρηθεί ένα κανονικό δημοκρατικό κόμμα. Επί του ποινικού, ωστόσο, μέρους ορθώς έπαυσε η δίωξη εναντίον του. Αν ήταν επικίνδυνες σωματικές βλάβες, τότε οι απλές τι είναι; Αν ο οποιοσδήποτε που έδινε ένα χαστούκι σε άλλον συλλαμβάνοταν, τότε η πλειοψηφία των γονέων θα βρίσκονταν φυλακή μαζί με μερικούς χιλιάδες άλλους πολίτες.. (δε μπορεί, όλο και κάποιο χαστούκι θα έχουμε δώσει κάποια στιγμή, ή θα έχουμε δεχθεί ή τέλος πάντων θα μας έχει έρθει η επιθυμία να το κάνουμε). Ας μην δίνουμε, λοιπόν, την ευκαιρία στους χρυσαυγίτες να παρουσιάζονται ως θύματα της δικαιοσύνης...
1. Η Κανέλλη έπρεπε να είχε καταθέσει μήνυση. Βρίσκω τους λόγους τους οποίους επικαλέστηκε για τη μη κατάθεση μήνυσης βαθύτατα βλακώδεις. Το ζητούμενο είναι ένα: μηδενική ανοχή στους ναζί.2. Αν στη θέση του Κασιδιάρη βρισκόταν κάποιος άλλος πολίτης, εντελώς διαφορετικού ιδεολογικού προσανατολισμού (π.χ. αναρχικός), είναι απόλυτα βέβαιο πως οι δικαστές θα έκαναν εντελώς διαφορετική ερμηνεία του νόμου και η "καμπάνα" θα ήταν βαριά. 3. Αν κάποιος κοινωνικός επιστήμονας κάνει μια έρευνα αναφορικά με την κοινωνική προέλευση και την ιδεολογική συγκρότηση των μελών του ελληνικού δικαστικού σώματος θα μας προσφέρει ένα άριστο εργαλείο για την ερμηνεία των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν υποθέσεις που άπτονται του "πολιτικού". Πολύ απλά: οι Έλληνες δικαστές είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπερσυντηρητικοί μεγαλοαστοί, μεγάλο ποσοστό των οποίων αφορά ακραιφνείς ακροδεξιούς ακόμη και φασίστες. Το "βαθύ κράτος" της Δεξιάς.
Αθώος ο Κατσαριδιάρης...μιας και οι δύο παρα πολύ δυνατές σφαλιάρες που έδωσε βρήκαν αέρα και κουνούπια,ενω αν την πετύχαιναν θα την άφηναν αναίσθητη.Και πρόταση για νομπελ ειρήνης στον...Γκαντι Πακη Παυλόπουλο για την "πυροσβεστική"του στάση στο συμβάν Πιο εκνευριστικοί και απ' τους καμένους υποστηρικτές αυτού του τραμπούκου είναι αυτοί με την "ουδέτερη" στάση στο θέμα επειδή βρίσκουν την Κανέλλη αντιπαθητική.
Δε συμφωνώ ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να σχολιάζουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Από πουθενά δεν προκύπτει αυτό. Όποιος έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να ασκήσει έφεση, αλλά ΟΛΟΙ, ΟΛΟΙ, αν και δεν έχουμε την εξουσία να ανατρέψουμε την απόφαση, μπορούμε όμως να τη σχολιάζουμε. Γι' αυτό είναι δημόσιες οι δίκες και οι αποφάσεις πρέπει να είναι αιτιολογημένες. Διαφωνώ κάθετα με την αθώωση. Ας έπαιρνε μια μικρή έστω ποινή, με αναστολή. Μια καταφανώς αξιόποινη πράξη, που κανείς δεν αμφισβητεί, δεν μπορεί να αθωώνεται. Είναι πολύ λάθος το μήνυμα στην κοινωνία.
Μπορούμε όλοι να σχολιάζουμε αρκεί βεβαίως να ξέρουμε επί ποίας βάσεως σχολιάζουμε. Η διαδικασία κινήθηκε αυτεπαγγέλτως αν και δεν θα έπρεπε ( μόνο στην περίπτωση των επιίνδυνων σωματικών βλαβών επιβάλλεται από τον νόμο) και φυσικά δεν μπορεί να επιβάλλει την παραμικρή ποινή για έγκλημα το οποίο δεν έχει τελεστεί. Όπως αναφέρει και το άρθρο, για ελαφρές σωματικές βλάβες, δεν παρεμβαίνει η δικαιοσύνη, παρά χρειάζεται μήνυση απο την κυρία Κανέλη στην συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι οι λεπτομέρειες με τις οποίες λειτουργεί ο νόμος!
Απόλυτα ορθή η απόφαση, και τελείως εσφαλμένη η αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη για ''επικίνδυνη'' σωματική βλάβη. Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν οι εισαγγελείς ενεργούν υπό το κράτος της πίεσης της ''κοινής γνώμης''.
Ωραια, αν ειναι να τη γλυτωσω με μια συσταση παω να ριξω κατι σφαλιαρες σε κανα 2 κοτες που με εχουν ζαλισει και να κρυφτω να αποφυγω το αυτοφορο
Δε νομιζω οτι μπορούσε το δικαστήριο να τον καταδικάσει. Η αλήθεια είναι αυτή όσο και να αντιπαθω τον Χρυσαυγιτη. Οποίος ρίξη μια πιο προσεκτικη ματια στο επίμαχο βίντεο θα συμφωνήσει.
Όχι μόνο είναι άδικη η απόφαση αλλά ενθαρρύνει και πολλούς άλλους ανόητους-ανώνυμους θήτες. Η βία είναι κατακριτέα και αξιόποινη! Τι είδους ηθική ικανοποίηση να νιώσει κάποιος όταν ο Κασιδιάρης τι γλιτώνει μόνο με μία επίκριση;
Οι αποφασεις της Δικαιοσυνης δεν πρεπει να σχολιαζονται.Υπαρχει,ομως,η δυνατοτητα να κανουμε ενα κουιζ :Ειστε σε ενα δημοσιο χωρο,ας πουμε σε ενα εστιατοριο.Σε ενα τραπεζι ,μετα απο εντονη συζητηση,ενας τριανταρης "παιδαρας"πεταει ενα ποτηρι νερο στο προσωπο μιας κυριας απεναντι του.Μια αλλη κυρια,εξηνταρα ,που καθεται διπλα του,σηκωνεται φωναζοντας "τι κανεις εκει ρε"και τον ακουμπαει με κατι χαρτια που κραταει στα χερια της.Ο τριανταρης παιδαρας της τραβαει διαδοχικα τρια φοβερα χαστουκια,απο αυτα που αρκουν για να δει καποιος "τον κοσμο αναποδα".Απο καθαρη τυχη η εξηνταρα την γλυτωνει μονο με μωλωπες.Στην επακολουθησασα δικη του "παλληκαριου"ποια ποινη νομιζετε οτι θα επιβληθει απο το δικαστηριο ;Α.Τρια χρονια φυλακη για επιθεση μετα "βιαιοπραγιας";Β.Πεντε χρονια φυλακη για αδικο επιθεση με προκληση σωματικων βλαβων ;Γ.Δεκα χρονια καθειρξη για αποπειρα δολοφονιας ,δεδομενου οτι σε καποιες χωρες τα κτυπηματα με τα χερια απο καποιον τοσο προφανως "δυνατο"επι καποιου τοσο προφανως "αδυνατου"μπορουν να κριθουν ως "ενοπλη επιθεση" ;Παρακαλω να σημειωσετε οτι τα εν λογω "υποθετικα περιστατικα" θα εχουν συμβει σε καποια "προοδευμενη δυτικη χωρα",οπως Γαλλια,Αγγλια,και ΗΠΑ.Για να σας βοηθησω λιγο ,σας λεω οτι στις ΗΠΑ μαλλον θα κλιναμε προς το Γ......
Το απαραδεκτο ειναι οτι περασαν τρια χρονια για να γινει η δικη.Και βεβαια φταιει το μνημονιο οι γερμανοι οι εθνοπροδοτες ο ξενος παραγοντας.Η κολαση ειναι η αλλοι
Η ελληνική δικαιοσύνη λειτουργεί με κανόνες! Ο Κασιδιάρης δεν προκάλεσε βαριές σωματικές βλάβες, επομένως ως αναφορά αυτή την κατηγορία είναι αθώος. Για να δικαστεί για ελαφριές σωματικές βλάβες, ξυλοδαρμό κλπ θα έπρεπε η κυρία Κανέλη να έχει καταθέσει μήνυση, πράγμα οου δεν έγινε. Ο νόμος αυτό ορίζει. Το αν μας αρέσει ή όχι η απόφαση είναι άλλο θέμα!
Πως γίνεται να αθωώνεται ενώ υπάρχει βίντεο της επίθεσης;Ας μας βοηθήσει κάποιος που κατέχει τα νομικά, δεν μπορούσε να καταδικαστεί για την επίθεση, αν η πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί;
Αθωώνεται γιατί το Δικαστήριο βλέπει μεν το βίντεο, πλην όμως εφαρμόζει το ΝΟΜΟ και δεν δικάζει με τηλεοπτικούς ή ηθικούς όρους: και εδώ έγκλημα ''επικίνδυνης'' σωματικής βλάβης δεν υπήρχε, έγκληση δεν υπήρχε (ώστε να μπορεί να καταδικασθεί για απλή σωματική βλάβη), οπότε παύει η ποινική δίωξη, είναι πολύ απλό.
Πρώτα απ' όλα δεν αθωώθηκε. Όμως η (αυτεπάγγελτη υποθέτω) κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης δεν μπορούσε να σταθεί (καθότι χαστουκιά)όποτε μετατράπηκε σε απλή σωματική βλάβη για την οποία έπρεπε να είχε καταθεσει μήνυση η Κανελλη μέσα σε διάστημα τριών μηνών από το συμβάν! Αυτό δεν είχε γίνει οπότε η δίωξη παύθηκε.