Δίκη Παπακωνσταντίνου: Κατέθεσε η γυναίκα που παρέλαβε τον φάκελο με τη λίστα Λαγκάρντ

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Κατέθεσε η γυναίκα που παρέλαβε τον φάκελο με τη λίστα Λαγκάρντ Facebook Twitter
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
0

Η πρώην διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ήταν μία από τις μάρτυρες που κατέθεσε σήμερα στη δίκη του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο. Η Χρυσή Χατζή ήταν εκείνη που παρέλαβε τον φάκελο με τη λίστα Λαγκάρντ.

Όπως αναφέρει το Βήμα, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι τη μέρα (αρχές Οκτωβρίου 2010, όπως είπε, και όχι 29 Σεπτεμβρίου) που έφθασε ο φάκελος με το επίδικο υλικό, έλαβε τηλεφώνημα από τον υπουργό, με το οποίο την ενημέρωνε ότι περίμενε ένα εμπιστευτικό φάκελο από την ελληνική πρεσβεία στη Γαλλία. Τόνισε ότι οι εμπιστευτικοί φάκελοι παραδίδονταν στα χέρια του υπουργού, δεν περνούσαν προηγουμένως από το Πρωτόκολλο.

Ο πρόεδρος σχολίασε πως «ξέρετε πολύ περισσότερα από όσα λέτε», ενώ την πίεσε να θυμηθεί τα γεγονότα της 29ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθερίας Κόλλια στο Βήμα, σε σύσκεψη που έγινε στις 24.1.2011 ο πρώην υπουργός είπε στους συνεργάτες του ότι έλαβε φάκελο με στοιχεία Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα, καθώς και ότι έδωσε ονόματα με τα μεγαλύτερα ποσά στον κ. Καπελέρη, τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, για περαιτέρω έλεγχο.

Σε ερώτηση της εισαγγελέως, πώς τέλειωσε η σύσκεψη, η Χρυσή Χατζή φέρεται να απάντησε ότι «έκλεισε με τη δέσμευση του υπουργού, να ερευνήσει το ΣΔΟΕ και να συσταθεί ειδικό κλιμάκιο ελέγχου, αν και εφόσον χρειαζόταν». Τόνισε επίσης ότι η ίδια δεν έμαθε ποτέ τα αποτελέσματα της έρευνας του κ. Καπελέρη.

«Τον είδατε να ψάχνει εναγωνίως το cd, όταν φύγατε πια από το υπουργείο Οικονομικών;» ρώτησε ο πρόεδρος, για να λάβει την απάντηση ότι δεν έπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψη της. «Μα πως χάθηκε;» ρώτησε και ξαναρώτησε το Δικαστήριο, χωρίς να λάβει απάντηση, σύμφωνα με το Βήμα. «Έδωσε να του κάνουν ένα αντίγραφο και είπε να φυλαχτεί», υπογράμμισε η κυρία Χατζή, στοιχείο που άκουσε από τον Παπακωνσταντίνου πολύ αργότερα στη Βουλή. Σε ερώτηση αν ήταν CD ή στικάκι, η ίδια απάντησε πως δεν γνωρίζει.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατέθεσε πως «είμαι αθώος, αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες». Κατηγορείται για δύο κακουργήματα, της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM