Για ανάγκη προσέγγισης κοινής λογικής έκανε λόγο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής. Ο επικεφαλής της Κομισιόν είπε επίσης ότι «δεν περιμέναμε πολλά σήμερα», καθώς ο κ.Τσίπρας «μας παρουσίασε τις γενικές γραμμές».

 

Σημείωσε επίσης ότι πρέπει να διευκρινιστούν μερικά πράγματα για «τους εμπλεκόμενους θεσμούς» και έκανε λόγο για αντικατάσταση των αντικοινωνικών κατά την κυβέρνηση  μέτρων-«που προφανώς είναι»-με άλλα ισοδύναμα μέτρα. «Κάθε μέτρο που ακυρώνεται θα πρέπει να αντικαθίσταται με άλλο ισοδύναμο από πλευράς εσόδων»,  ειπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να διευκρινίσει ποιο είναι αυτό το 30% των μνημονιακών μέτρων που θέλει να αντικαταστήσει.

 

«Χρειαζόμαστε προσέγγιση κοινής λογικής», τόνισε ο κ. Γιούνεκρ δηλώνοντας παράλληλα ευτυχής που «η ελληνική πλευρά συμφώνησε να εξετάσει το υπάρχον πρόγραμμα προσαρμογής».

 

«Οι βασικές μας ανησυχίες έχουν να κάνουν με τα πολλά που πρέπει να γίνουν στη συνάντηση της Δευτέρας (σ.σ. Eurogroup), κατέληξε.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr