Άνετο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Άνετο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
1

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με 5 ποσοστιαίες μονάδες, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 27% (27,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και η ΝΔ 22% (23%). Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ με 6,5% (7%).

Ακολουθούν με ποσοστό 6% το Ποτάμι (από 6,5%) και η Χρυσή Αυγή (6%), το ΚΚΕ με 5,5% (5,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% (3,5%) και η Δημοκρατική Αριστερά με 1% (1%).

Άλλο κόμμα επιλέγει το 5% (5%) των ερωτηθέντων. Λευκό/Αποχή ανέρχονται στο 8% (6,5%), ενώ 9,5% (8,5%) του δείγματος δήλωσαν αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο, λευκό και αποχή), ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% και η ΝΔ 24%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 7%, το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η Δημοκρατική Αριστερά με 1%.

Στην ερώτηση για τον "καταλληλότερο" τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 32% και τον Αλέξη Τσίπρα το 29%, ενώ το 38% απαντάει “κανέναν από τους δύο”.

Σε ερώτημα για την παράσταση νίκης, το 63% προβλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 24% της ΝΔ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η κατ'επαναληψιν διατυπωθεισα αποψη μου επι των δημοσκοπησεων ειναι ηακολουθη:http://www.lifo.gr/now/politics/54628#commentΕιδικα οσον αφορα στην τρεχουσα χρονικη περιοδο,το εντελως "ιδιαζον"πολιτικο περιβαλλον το οποιο προεκυψε απο την αποφαση του Eurogroup για διμηνη παραταση των "διαπραγματευσεων",την ταυτοχρονη ανακοινωση της αμεσης εναρξης της διαδικασιας προεδρικης εκλογης και την πιθανοτητα προκηρυξης εκλογων εντος της υπολογης περιοδου, πιστευω οτι δυσχεραινει περαιτερω την οποια "εκτιμηση".Η δε γενικοτερη "ζοφερη ατμοσφαιρα" η οποια υφισταται απο καιρου και ενισχυεται απο τα προαναφερθεντα,καθως και το εντελως ασυνηθες της διενεργειας παρομοιας διαδικασιας μεσα στην περιοδο των εορτων,θεωρω οτι καθιστα την οποιαδηποτε αποπειρα ακριβους αποτιμησης των προθεσεων του εκλογικου σωματος απο εξαιρετικα δυσκολη εως και εντελως παρακινδυνευμενη.