Στο πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών παραπέμφθηκε με το ερώτημα της αργίας ή της έκπτωσης από το αξίωμά του, ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης. Το συμβούλιο αποτελείται από τρεις εφέτες, έναν γενικό διευθυντή του Δημοσίου και έναν εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ.

 

Ο κύριος Κορτζίδης κατέθεσε γραπτώς την απολογία του στον γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής, Μανώλη Αγγελάκα σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου ενός 13χρονου αγοριού σε λούνα παρκ του δήμου που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις νόμιμης λειτουργίας.

 

Ο δήμος κατηγορείται ότι δεν είχε κάνει τον απαραίτητο προέλεγχο για τη λειτουργία μιας τέτοιας επιχείρησης, δεν τηρούσε φάκελο στον οποίο θα συγκεντρώνονταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας, αλλά και δεν είχε ζητήσει από την Επιτροπή Θεαμάτων να ασχοληθεί με τον έλεγχο των εγκαταστάσεων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος στην απολογία του έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες, ενώ επέρριψε την ευθύνη στην επιχείρηση, η οποία δεν κατέθεσε πλήρη φάκελο στο Δήμο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr