Video: Τα γέλια για τον Πάνο Παναγιωτόπουλο που τον οδήγησαν στην έξοδο

Video: Τα γέλια για τον Πάνο Παναγιωτόπουλο που τον οδήγησαν στην έξοδο Facebook Twitter
39

Δέκα περίπου λεπτά μπόρεσε να μείνει στο βήμα του Συνεδρίου "Χρηματοδοτώντας τη δημιουργικότητα" ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, λόγω της υποδοχής του από παρευρισκομένους καλλιτέχνες. Οι καλλιτέχνες που έδωσαν το παρόν δεν ήταν προσκεκλημένοι, πήγαν με πρωτοβουλία της Κίνησης Μαβίλη και με τα συνεχή γέλια τους και χειροκροτήματα οδήγησαν τον υπουργό εκνευρισμένο στην έξοδο.

Ο Παναγιωτόπουλος μίλησε, όσο πρόλαβε, για κόστος εργασίας στην Ευρώπη που είναι πολύ υψηλό σε σύγκριση με αυτό της Κίνας, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των παρευρισκομένων.

Η Κίνηση Μαβίλη έστειλε ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει την αναφορά στην ομιλία του υπουργού ότι "πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί σαν την οικονομία της Κίνας, καθώς το κόστος εργασίας στη Γηραιά Ήπειρο είναι εξαιρετικά υψηλό. Οι όροι που κυριάρχησαν στις ομιλίες των βασικών εισηγητών ήταν: ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα, βιομηχανία, προϊόν κ.ο.κ.".

Το σχετικό βίντεο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, συνοδευόμενο από την εξής περιγραφή:

"Σήμερα το πρωί 20 Φεβρουαρίου 2014 ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος άνοιξε τις εργασίες του Συνεδρίου "Χρηματοδοτώντας τη δημιουργικότητα", στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το συνέδριο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί αποτυπώνει την Ευρωπαϊκή πολιτιστική πολιτική των ερχόμενων δεκαετιών. Δεν προσκλήθηκε ωστόσο ούτε ένας καλλιτέχνης ως ομιλητής, και η ανακοίνωση του Συνεδρίου δεν κοινοποιήθηκε ευρέως.

 

Με πρωτοβουλία της Κίνησης Μαβίλη, καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία παρευρέθηκαν στο Συνέδριο και, αισθανόμενοι ότι χλευάζεται η ίδια η έννοια του πολιτισμού, δήλωσαν την αντίθεσή τους, γελώντας. Η αντίδραση του Υπουργού Πολιτισμού ήταν αποκαλυπτική".

39

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

17 σχόλια
Απορώ που δεν έβγαλε ανακοίνωση το θέατρο σκιών στη Συγγρού να ζητάει απ' τα κόμματα "...να καταδικάσουν το γέλιο απ' όπου κι αν προέρχεται χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους."
Αυτο που ειναι αποκαλυπτικο ειναι το ποσο αντιδημοκρατες ειναι οι φερομενοι ως προοδευτικοι. Το να μην αφηνεις τον αλλο να μιλησει, το να μην εισαι εις θεση να κανεις εναν διαλογο με καποιον που εχει αλλη αποψη απο την δικη σου ειναι βαθυτατα φασιστικο και δειχνει το αποκρουστικο προσωπο των εμπλεκομενων.
Τυχεροί είναι οι πολιτικοί που αφού έχουν παραδώσει μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας σε ξένες δυνάμεις δεν τους έχουμε ακόμα εκτελέσει ως εθνοπροδότες.Πάντως ήταν πολύ αστείο που μια έλεγε να στείλουν εκπρόσωπο για να υπάρξει διάλογος και μετά έλεγε το αντίθετο.
τι δεν ελεγε ανεκδοτα? κι εγω αρχισα να γελαω απο τη στιγμη που ακουσα οτι η κινα αποτελει παραδειγμα προς μιμηση! το αναπτυξη ειναι παλιο ανεκδοτο πια σταματησαμε να γελαμε... αν και δεν εχει αδικο σε ενα: μια ωρα τους ελεγε να ανεβει ενας να τα πει με προσωπο και ταυτοτητα αλλα απαξιωσαν και το μονο που εκαναν ηταν να γελανε σαν χαζα.. εκει απλα οχι μονο δεν του εκαναν τη μουρη κρεας αλλα βγηκε και απο πανω. πισω απο την ανωνυμια ολοι το παιζουμε νταηδες κατα προσωπο γιατι ποτε κανενας?
Ωραίος τρόπος αντίδρασης δε λέω και όπως επισημαίνει και ον Άρης ξεφευγει από τους προπηλακισμούς πολιτικών που βλέπουμε ως επί το πλείστον και εμένα τουλάχιστον μου πέφτουν πολύ hardcore. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω γιατί κανείς δεν ανέβηκε στο βήμα να τον αντιμετωπίσει φάτσα φόρα. Έτσι θα έχανε και το κυριοτερο επιχείρημά του, το ότι κρύβονται δηλαδή αυτοι που αντιδρούν πίσω από τον όχλο. Από την όλη δράση μου φάνηκαν άνθρωποι με θάρρος της γνώμης τους που θα μπορούσαν να τον αντικρούσουν επάξια.
Ίσως θα έπρεπε να κάνει κάτι πιο δυναμικό από το να το προτείνει απλώς. Να κατέβει (ή να προσπαθήσει τουλάχιστον) και να τον αντιμετωπίσει στα ίσα. Για να μην παρεξηγηθώ, εγώ με τους ανθρώπους είμαι και βρίσκω πολύ δηκτικό τον τρόπο διαμαρτυρίας τους. Θα μου άρεσε όμως να δω διάλογο πρόσωπο με πρόσωπο γιατί πιστεύω ότι τότε θα τον στρίμωχναν ακόμα πιο άσχημα.
κι όμως αυτός ο άνθρωπος που ουρλιάζει σε ένα μικρόφωνο στο όνομα δήθεν της δημοκρατίας, έγινε γνωστός από μία εκπομπή που έκανε στον σταθμό της Αθήνας με τίτλο "Πολιτική: Μια υπόθεση που θα μπορούσε να είναι και Rock"
Kακώς διαπληκτίστηκε κι έφυγε. Κανονικά έπρεπε να φωνάξει την Αστυνομία για να πετάξουν έξω τους συγκεκριμένους φασίστες.Δεν πειράζει όμως, στο μέλλον αν είναι Συριζαίοι στο βήμα, θα πληρωθούν με το ίδιο νόμισμα :-).
Μόλις εξήγησες γιατί αυτό που έγινε είναι εντός της εμβέλειας της δημοκρατίας. Απέκλεισες δε περίτρανα ότι πρόκειται κομματική οδήγηση ενώ απεδειξες ότι μάλλον πρόκειται για λογικούς ανθρώπους που δεν είναι βλάκες σαν τον γελοίο που του φορέσαν για υπουργό πολιτισμού. Φασισμός θα ναι περισσότερο αν αυτό το φαντασμένο άτομο δεν παραιτηθεί από την επιβεβλημένη θεσούλα του.
@ ΤΝΚΣπου ξέρει πολύ καλά τι λέει, αλλά μάλλον έχει υποτιμήσει πολύ τοο που ζει και σε ποιους απευθύνεται. Πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Κάτι φαίνεται να αλλάζει... Πηγή: www.lifo.grαυτό ακριβώς τίποτα άλλο.Υ.Γ: Μη χάνεσαι πολύ, όταν χάνεσαι λείπεις από δω μέσα.
Και να θυμίσω ότι δεν συμβαίνει συχνά αυτό που είδαμε. Πυροδουήθηκε από την άπειρη βλακεία αυτού του απίστευτου τύπου, που ξέρει πολύ καλά τι λέει, αλλά μάλλον έχει υποτιμήσει πολύ τοο που ζει και σε ποιους απευθύνεται.Πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Κάτι φαίνεται να αλλάζει...
Και να θυμίσω ότι δεν συμβαίνει συχνά αυτό που είδαμε. Πυροδουήθηκε από την άπειρη βλακεία αυτού του απίστευτου τύπου, που ξέρει πολύ καλά τι λέει, αλλά μάλλον έχει υποτιμήσει πολύ τοο που ζει και σε ποιους απευθύνεται.Πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Κάτι φαίνεται να αλλάζει...
Οποιος δεν εχει εισετι αντιληφθει τι πρεσβευει ο εν λογω κυριος και τι "ποιοτητας πολιτικος ειναι δεν υπαρχει περιπτωση να το επιτυχει στο μελλον.Προσωπικα πιστευω οτι αποτελει ιδανικο "δειγμα" του πολιτικου συστηματος το οποιο οδηγησε την χωρα στην καταστροφη.Παντελης απουσια οιουδηποτε θετικου εργου σε συνδυασμο με ποταμους λογου" εντελως κενου περιεχομενου και ουσιας συνθετουν την "φωτογραφια" του εν λογω ανδρος.
Ρεσιτάλ:-Ελάτε πάνω να μας τα πείτε, να έχετε το θάρρος του δημοσίου λόγου.-Καθίστε κάτω κυρία μου. Καθίστε κάτω.-Όποιος θέλει δημόσιο λόγο να ρθει και να τον πάρει.-Σας περιμένω στο βήμα.-(κοινό) Μπορώ να πω κάτι?-Δεν μπορείτε να πείτε τίποτα.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΒΑΛΑΝΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΓΕΛΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟΠΟΙΗΤΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΠΙΑ.ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΟΔΟΥΣ
http://www.youtube.com/watch?v=yfcaRbVw-dI Σε αυτούς τους λίγους ή τους πολλούς που προσπαθούν να διακωμωδήσουν τον Παναγιωτόπουλο γιατί δεν απαντάει με humor όπως έλεγε στον Λεβέντη; Όσες φορές και να δω αυτό το απόσπασμα μου έρχεται να ξεράσω το ίδιο... ΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ HUMOR!!!!
Αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι ναι μεν καλά κάνει και τους γιουχάρει ο κόσμος, καλά κάνει και τους αποδοκιμάζει (και εγώ μαζί) αλλά στις επομένες εκλογές πάλι αυτούς θα ψηφίσουν, πάλι αυτοί θα είναι και θα μας κυβερνούν και πάλι θα κλαιγόμαστε και θα παραπονιόμαστε (το έχει δείξει η ιστορία επανειλημμένως ούτως ή άλλως!!!!
Νομιζω πως κανεις λαθος. Ο Λαος δεν ειναι που με την ψηφο του στις τελευταιες εκλογες σε ενα πρωτο βημα ψηφισε και ανεδειξε την εναλλακτικη του προταση? Δηλαδη τους δολοφονους της ΧΑ και τα αγραμματα παιδακια του Τσυριζα! Γιατι τον υποτιματε? Εχει αλλωστε και συνεχεια....
ναι το ειδα το βιντεακι ,μιλουσε η καρικατουρα που χτενιζεται και βαφει τα φριδια του πριν βγει να μιλησει στη τηλεοραση για την ανταγωνιστικοτητα κρατων ως προς το κοστος εργασιας θαυμαζωντας ευθρασως τη Κινα και γενικα τα κρατη της Ασιας οπου επικρατει η σκλαβια,οπου οι εργαζομενοι δεν εχουν δικαιωματα χτιζωντας(στη κυριολεξια)οικονομικες αυτοκρατοριες με μισθους της πεινας και ηθελε και διαλογο,διαλογο κανουμε με σοβαρα ατομα που εχουν να προτεινουν κατι που στο νοημα του εμπεριεχει και λιγο ελπιδα,μελλον,αισιοδοξια,ηταν τιμη του το κραξιμο που εφαγε,ισως τον συνετισει,ισως τον κανει να σκεφτει οτι ειναι εκλεγμενο(!!) μελος αυτης της κοινωνιας,ισως θυμηθει οτι πρεπει να εργαζεται υπερ αυτης και οχι για να το πως θα αυξησει τα κερδη στα κρατικα ταμεια λες και αντι για υπουργος πολιτισμου ειναι κανας οικονομολογος σε καποια ιδιωτικη εταιρια..
Φτάνει πια με αυτούς τους "φασιστικούς όχλους" που γελάνε όταν ο υπουργός πολιτισμού σε έναν ατελείωτο μονόλογο παρουσιάζει το όραμα του για την ανάπτυξη του πολιτισμού με πρότυπο την παραγωγική βάση και το κόστος εργασίας της Κίνας. Είναι καταπάτηση της δημοκρατίας και υποκρισία να γελάς όταν ο κύριος τίποτα αραδιάζει με στόμφο τα τίποτα του. Έτσι όπως εκατοντάδες τίποτα απλώνονται και μονοπωλούν το δημόσιο λόγο στις τηλεοπτικές οθόνες. Το σωστό θα ήταν να τον χειροκροτάνε ενθουσιασμένοι και όχι οποιαδήποτε στιγμή μόνο όταν ο υπουργός το ζητούσε.
Δεν είναι θέμα "politically correctness" η δημοκρατία, ούτε κοστούμι συγκεκριμένης εποχής μόνο (π.χ. όποτε μας συμφέρει).Κι εγώ τον σιχαίνομαι το συγκεκριμένο πολιτικό/δημοσιογράφο όπως και το κόμμα του, ειδικά μάλιστα αυτήν την περίοδο. Παρόλα αυτά σιχαίνομαι περισσότερο (και δικαίως γιατί το αξίζουν) προ-συνεννοημένα γκρουπούσκουλα που πάνε σε εκδηλώσεις ειδικά για να τις σαμποτάρουν ή για να μην αφήσουν τον όποιον να μιλήσει, όπως τα συγκεκριμένα σ αυτό το video.
Δεν ειδα να κανουν κατι αλλο απ'το να γελανε και να κοροιδευουν αυτα που ακουγαν. Στη χειροτερη περιπτωση αντε να το πεις αγενεια. Κατα τα αλλα ομως, ουτε λεκτικη βια ασκησαν ουτε σωματικη. Απο κει και περα ισως θα επρεπε να το ψαξεις μηπως εχεις προβλημα με το concept του να εκφραζει καποιος τη διαφωνια του γενικοτερα.
Φασίζοντες, στην καλύτερη περίπτωση.Και δεν πρόκειται για συγκροτημένη "έκφραση διαφωνίας" αλλά για προφανέστατα σκηνοθετημένη διακοπή ομιλίας (του όποιου) με ενορχηστρωμένες κραυγές και προσποιούμενους γέλωτες.
Κατα τη γνωμη σου, πρεπει να προσποιειται καποιος αν γελαει με τις αηδιες του Παναγιωτοπουλου; Δεν υπαρχει περιπτωση να τον θεωρει οντως γελοιο; Αλλωστε πολυ προσφατα ειδαμε δειγματα αυτης της γελοιοτητας με την επιστολη στον Κλουνει κλπ. Οσο για το αν ηταν συγκροτημενη η διαφωνια η οχι, δεν ηξερα οτι αυτο καθοριζει το αν μια συμπεριφορα ειναι φασιζουσα η οχι.Ο φασισμος οριζεται ως 1. πολιτικοκοινωνικό σύστημα της άκρας δεξιάς, με έντονα αυταρχικό και εθνικιστικό χαρακτήρα, που καταργεί τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία και βασίζεται στο μονοκομματισμό και στον ολοκληρωτισμό /2. χαρακτηρισμός αυταρχικής ενέργειας, πράξης ή καταπιεστικής, δεσποτικής συμπεριφοράς.Φτανει πια με τη διαστρεβλωση των εννοιων απο τον καθε υποκριτη που ταχα μου καταφερεται εναντιον των πολιτικων μας ενω στην πραγματικοτητα παρουσιαζει το ασπρο ως μαυρο για να τους υπερασπισει.
Προσωπικά δεν βλέπω κάτι φασιστικό. Βλέπω κάποιον να μιλάει, να τον ΑΚΟΥΝΕ, και να γελάνε με τα ΑΝΕΚΔΟΤΑ που λέει. Όπως θα έκανε οποιοσδήποτε σε μια παρέα που κάποιος θα έλεγε ανέκδοτα.