Video: Τα γέλια για τον Πάνο Παναγιωτόπουλο που τον οδήγησαν στην έξοδο

Video: Τα γέλια για τον Πάνο Παναγιωτόπουλο που τον οδήγησαν στην έξοδο Facebook Twitter
39

Δέκα περίπου λεπτά μπόρεσε να μείνει στο βήμα του Συνεδρίου "Χρηματοδοτώντας τη δημιουργικότητα" ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, λόγω της υποδοχής του από παρευρισκομένους καλλιτέχνες. Οι καλλιτέχνες που έδωσαν το παρόν δεν ήταν προσκεκλημένοι, πήγαν με πρωτοβουλία της Κίνησης Μαβίλη και με τα συνεχή γέλια τους και χειροκροτήματα οδήγησαν τον υπουργό εκνευρισμένο στην έξοδο.

Ο Παναγιωτόπουλος μίλησε, όσο πρόλαβε, για κόστος εργασίας στην Ευρώπη που είναι πολύ υψηλό σε σύγκριση με αυτό της Κίνας, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των παρευρισκομένων.

Η Κίνηση Μαβίλη έστειλε ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει την αναφορά στην ομιλία του υπουργού ότι "πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί σαν την οικονομία της Κίνας, καθώς το κόστος εργασίας στη Γηραιά Ήπειρο είναι εξαιρετικά υψηλό. Οι όροι που κυριάρχησαν στις ομιλίες των βασικών εισηγητών ήταν: ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα, βιομηχανία, προϊόν κ.ο.κ.".

Το σχετικό βίντεο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, συνοδευόμενο από την εξής περιγραφή:

"Σήμερα το πρωί 20 Φεβρουαρίου 2014 ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος άνοιξε τις εργασίες του Συνεδρίου "Χρηματοδοτώντας τη δημιουργικότητα", στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το συνέδριο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί αποτυπώνει την Ευρωπαϊκή πολιτιστική πολιτική των ερχόμενων δεκαετιών. Δεν προσκλήθηκε ωστόσο ούτε ένας καλλιτέχνης ως ομιλητής, και η ανακοίνωση του Συνεδρίου δεν κοινοποιήθηκε ευρέως.

 

Με πρωτοβουλία της Κίνησης Μαβίλη, καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία παρευρέθηκαν στο Συνέδριο και, αισθανόμενοι ότι χλευάζεται η ίδια η έννοια του πολιτισμού, δήλωσαν την αντίθεσή τους, γελώντας. Η αντίδραση του Υπουργού Πολιτισμού ήταν αποκαλυπτική".

39

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Παρατείνουμε έως τις 15 Νοεμβρίου την επιδότηση των καυσίμων

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην κυριακάτική ανασκόπησή του στο πρόγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας», στη διάθεση φθηνότερου πετρελαίου στους αγρότες, καθώς και σε παρεμβάσεις για την προστασία των εργαζομένων και του περιβάλλοντος
THE LIFO TEAM
Το τουρκολιβυκό μνημόνιο στο τραπέζι του ΟΗΕ: Η Άγκυρα το υπερασπίζεται, η Αθήνα αποδομεί τους ισχυρισμούς της

Πολιτική / Το τουρκολιβυκό μνημόνιο στο τραπέζι του ΟΗΕ: Η Άγκυρα το υπερασπίζεται, η Αθήνα αποδομεί τους ισχυρισμούς της

Η Αθήνα απορρίπτει τη συμφωνία ως άκυρη και ανυπόστατη, η Άγκυρα υπερασπίζεται την ισχύ της - Στο επίκεντρο η επήρεια των νησιών και τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών
THE LIFO TEAM
ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Πολιτική / Όλγα Κεφαλογιάννη: Το Εφετείο Αθηνών απέρριψε το αίτημά της να έχει μόνον αυτή την επιμέλεια των παιδιών της

Το Εφετείο Αθηνών απέρριψε την έφεση της υπουργού Τουρισμού κατά της πρωτόδικης απόφασης για την επιμέλεια των δίδυμων παιδιών της με τον Μίνω Μάτσα
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΗΕ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Πολιτική / Παρέμβαση Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: «Παράνομη και αυθαίρετη συμφωνία το τουρκολιβυκό μνημόνιο»

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι Ελλάδα και Λιβύη έχουν αντικείμενες ακτές και, ως γειτονικές χώρες, μπορούν βάσει του Διεθνούς Δικαίου να προχωρήσουν σε συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών τους
THE LIFO TEAM