Σε άρθρο της η WSJ, μιλά για γερμανική εξαγορά των ασημικών της χώρας που η κυβέρνηση ξεπουλά όσο-όσο. Ενδεικτικό παράδειγμα, θεωρεί την εξαγορά του 10% του ΟΤΕ έναντι μόλις 400 εκ από τη Deutsche Telekom. Η πτώση της χρηματιστηριακής αξίας των εισηγμένων τύπου ΟΤΕ ή ΔΕΗ, τις καθιστά εύκολο και φτηνό στόχο.

Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρει πως η Fraport, η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, εποφθαλμιά το ελληνικό μερίδιο στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.

Μια χώρα που βρίσκεται στην κατάσταση της Ελλάδας, αποτελεί όντως με μια έννοια Ελ Ντοράντο, για τους διάφορους επενδυτικούς ομίλους, ειδικά για όσους έχουν αυτήν την περίοδο ρευστά διαθέσιμα. Και σίγουρα η Γερμανία, αφενός έχει την εμπειρία των εξπρές ιδιωτικοποιήσεων-αυτή ήταν ούτως ή άλλως η μορφή της οικονομικής της ενοποίησης το 1990- αφετέρου κινείται θεωρώντας την Ευρώπη, ζωτικό της χώρο.

Η Δανία του νότου, που ευαγγελιζόταν ο πρωθυπουργός μετεξελίσσεται σε πολυεθνικό επενδυτικό χώρο: γερμανικές τηλεπικοινωνίες και αεροδρόμια, μάλλον γαλλική ενέργεια, κινέζικα λιμάνια και αραβικών συμφερόντων καζίνο. Είναι(;) μια κάποια λύση.   

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr