Τσίπρας: Πρωτοφανής η ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους στην υπόθεση του εμβολιασμού

Τσίπρας: Πρωτοφανής η ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους στην υπόθεση του εμβολιασμού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού εξαπέλυσε σήμερα από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της επίσκεψής του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης και της σύσκεψης που προηγήθηκε με τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τις ενστάσεις του για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

«Νομίζω ότι στην υπόθεση του εμβολιασμού φανερώνεται η πρωτοφανής ανεπάρκεια του λεγόμενου επιτελικού κράτους» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως πρόσθεσε: «Ένα επιτελικό κράτος που δεν είναι σε θέση ούτε να οργανώσει στοιχειωδώς τον εμβολιασμό, ώστε άνθρωποι 85-90 ετών να μην αναγκάζονται να μετακινηθούν μεγάλες αποστάσεις και να βρεθούν στα νοσοκομεία για να εμβολιαστούν, δηλαδή σε ένα χώρο που αντικειμενικά υπάρχουν και μικρόβια και ιοί και είναι δύσκολος χώρος για αυτές τις ηλικίες, ενώ υπάρχουν τοπικές μονάδες υγείας ή κέντρα υγείας, τα οποία αν ήταν στελεχωμένα, θα μπορούσαν να αναλάβουν τον εμβολιασμό. Ο εμβολιασμός είναι για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δεν είναι δουλειά των νοσοκομείων. Αυτή λοιπόν η πρωτοφανής επιτελική ανικανότητα του κράτους του κυρίου Μητσοτάκη μας έχει οδηγήσει εδώ».

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι ο κ. Κικίλιας, τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε 2 εκατομμύρια εμβόλια τον πρώτο μήνα και «αυτή τη στιγμή εξ όσων γνωρίζουμε, οι παραγγελίες αφορούν για ένα εκατομμύριο μέχρι το Μάρτιο.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή ο ρυθμός είναι τόσο χαμηλός, που ούτε του χρόνου τέτοιο καιρό, δεν θα υπάρχει καμία πιθανότητα για τη δημιουργία της λεγόμενης ανοσίας στην κοινωνία. «Για να μπορέσουμε να φθάσουμε τους στόχους που ο κ. Μητσοτάκης έθεσε, πρέπει αντί για 5.000 εμβόλια την ημέρα να γίνονται 25.000 εμβόλια την ημέρα», είπε.

«Χθες, ο κύριος Μητσοτάκης μας διαβεβαίωσε ότι από τον Απρίλιο και μετά θα υπάρχει επάρκεια σε εμβόλια. Δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω, θα κριθεί από αυτό. Αλλά θα κριθεί, κυρίως, και από την αξιοποίηση των εμβολίων, διότι δεν είναι μόνο μεγάλο θέμα το θέμα της επάρκειας, διότι και εγώ ζήτησα πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να διασφαλιστεί αυτή η επάρκεια, αλλά μεγάλο και κρίσιμο ζήτημα είναι ο ρυθμός του εμβολιασμού» κατέληξε.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM