Ένταση προκλήθηκε στη συζήτηση στη Βουλή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

 

Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος συγκεκριμένα στον Δημήτρη Κουτσούμπα, έκανε λόγο για την «εγκληματική στάση» κάποιων που ρισκάρουν να μετατρέψουν «μια πορεία τιμής σε πορεία πόνου προς τις ΜΕΘ». Η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη προκάλεσε την αντίδραση του γ.γ. του ΚΚΕ, ο οποίος φώναξε «Δεν ντρέπεστε;» και ο πρωθυπουργός του απάντησε «Καθόλου δεν ντρέπομαι, εσείς να ντρέπεστε».

 

Αυτή τη στιγμή οι πολίτες έχουν ανάγκη από σύμπνοια και η πολιτεία έχει ανάγκη τη συμβολή όλων και την ψύχραιμη κριτική των αντιπάλων, είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Όχι ανοησίες όπως αυτές που ακούσαμε για το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης και σίγουρα όχι την εγκληματική στάση όσων, και εδώ απευθύνομαι σε εσάς κύριε γενικέ γραμματέα, εν μέσω πανδημίας βλέπουν ακόμη και μιλούν ακόμη για την πορεία του Πολυτεχνείου, παραβλέποντας ότι δεν υπήρχαν εκδηλώσεις ούτε σε άλλες εθνικές επετείους και ρισκάροντας να μετατρέψετε μια πορεία τιμής σε μια πορεία πόνου προς τις μονάδες εντατικής».

 

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τη Βουλή να «συμφωνήσουμε τουλάχιστον σήμερα σε αυτή την αίθουσα ότι μπορούμε να τιμήσουμε τη μνήμη του Πολυτεχνείου με μια εξαιρετικά περιορισμένη και μικρή τελετή κατάθεσης στεφάνου. Και να δηλώσετε όλοι ότι δεν θα συμμετέχετε σε καμία πορεία και ότι δεν ενθαρρύνετε κανέναν σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες να βρεθεί στον δρόμο και να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

 

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε «να ξέρετε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία τέτοια συμπεριφορά. Σας το λέμε από τώρα να το γνωρίζετε» και συμπλήρωσε ότι όπως η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να μην γιορταστεί η 28η Οκτωβρίου «έτσι παίρνει και την απόφαση να μη γίνει σε αυτές τις συνθήκες η πορεία του Πολυτεχνείου. Και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα ήθελαν και αυτοί οι οποίοι πρωταγωνίστησαν σε αυτή την εμβληματική εξέγερση».

 

Σε αυτό το σημείο αντέδρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας μεταξύ άλλων «Δεν ντρέπεστε;», ενώ ο πρόεδρος της Βουλής τον καλούσε να μην κάνει παρεμβάσεις γιατί δεν έχει τον λόγο. «Καθόλου δεν ντρέπομαι, εσείς να ντρέπεστε», απάντησε στον γ.γ. του ΚΚΕ ο πρωθυπουργός.

Δείτε το στιγμιότυπο στο 42:50 του βίντεο

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr