Μητσοτάκης: Η προσμονή του εμβολίου να μην οδηγήσει σε χαλάρωση τήρησης των μέτρων

Μητσοτάκης: Η προσμονή του εμβολίου να μην οδηγήσει σε χαλάρωση τήρησης των μέτρων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών του Covid Management Group, στον απόηχο των ανακοινώσεων της Pfizer και BioNTech για αποτελεσματικό εμβόλιο κατά 90%. 

Αναφερόμενος στις χθεσινές εξελίξεις, o κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού στη διανομή του εμβολίου και τις τεχνικές προδιαγραφές, ώστε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός το συντομότερο δυνατόν.

Πρόσθεσε δε ότι «απαιτείται συνέπεια», ώστε η προσμονή του εμβολίου να μην οδηγήσει τους πολίτες σε χαλάρωση όσον αφορά την τήρηση των μέτρων.


Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz, η Πρωθυπουργός της Δανίας Μette Frederiksen, η Πρωθυπουργός της Νορβηγίας Erna Solberg, ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας Andrej Babis, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε για την επιδημιολογική πορεία στην Ελλάδα και για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο σύστημα υγείας, που οδήγησαν στην επιβολή lockdown για τρεις εβδομάδες. Τόνισε ότι είναι κρίσιμες οι επόμενες 10 ημέρες σχετικά με την απόδοση των μέτρων. 

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, «οι ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες τους και συζήτησαν για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα πολλές από τις χώρες να έχουν επιβάλει είτε αυστηρά περιοριστικά μέτρα, είτε lockdown που αφήνει μέρος της οικονομικής δραστηριότητας και τα σχολεία σε λειτουργία.»

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM