Την πρόθεση της Πολιτείας να χορηγήσει μάσκες και στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων, εξέφρασε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. 

 

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, «μιλάμε για ένα δημόσιο αγαθό, το οποίο είναι υγεία». Προ δεκαημέρου γνωστοποιήθηκε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει προετοιμαστεί σχέδιο ώστε να καλυφθούν με μάσκες όλοι οι μαθητές της χώρας, για όσο διάστημα χρειαστεί, μέσω των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός. «Δεν νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα», είχε υπογραμμίσει πριν μερικές ημέρες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. «Στα σχολεία, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι όλοι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα» είχε δηλώσει, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση άρνησης ή προτροπής από γονείς για μη χρήση μάσκας θα ακολουθηθούν «όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται».

 

Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δώσει στη δημοσιότητα οδηγίες για τη χρήση μάσκας από τα παιδιά. Η γενική οδηγία του ΠΟΥ είναι ότι τα παιδιά από 12 ετών και άνω θα πρέπει να φορούν μάσκα «υπό τους ίδιους όρους με τους ενήλικες, ιδιαίτερα όταν δεν μπορεί να εγγυηθεί η απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τους άλλους και όταν υπάρχει εκτεταμένη μετάδοση στην περιοχή».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr