Σχολεία: Σήμερα οι αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν -Οι απόψεις των ειδικών

Σχολεία: Σήμερα οι αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν -Οι απόψεις των ειδικών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σήμερα αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Παιδείας την Τρίτη.

Αρχικά η ημερομηνία που είχε ανακοινώσει το υπουργείο για το πρώτο κουδούνι ήταν η 7η Σεπτεμβρίου, όμως στη συνέχεια η πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα και η «έκρηξη» των κρουσμάτων μέσα στον Αύγουστο δημιούργησε δεύτερες σκέψεις. Έτσι, υπό συζήτηση μπήκε και το ενδεχόμενο να ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου τα σχολεία.

Είμαστε έτοιμοι για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, μέλος της επιτροπής των ειδικών, η οποία σήμερα το μεσημέρι θα έχει την τελική τηλεδιάσκεψη με το υπουργείο Παιδείας, για το άνοιγμα των σχολείων. Η απόφαση θα ληφθεί και με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Αν η τάση αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες συνεχιστεί και τις επόμενες, τότε μπορούμε να πάμε σε άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο κ. Γώγος στον ΣΚΑΪ.

  

Υπέρ της 7ης Σεπτεμβρίου, για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, έχουν ταχθεί με δηλώσεις τους άλλα δύο μέλη της επιτροπής, τόσο ο Νίκος Σύψας, όσο και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος. Ο κ. Σύψας ανέφερε ότι με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, η εισήγησή του είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ σε άλλες δηλώσεις του, το Σάββατο, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξανακλείσουν κάποια στιγμή τα σχολεία τον χειμώνα, σε περίπτωση έξαρσης κρουσμάτων.

Την 7η Σεπτεμβρίου πρότεινε και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, υπό την προϋπόθεση να είναι «όλα έτοιμα», και η λειτουργία να γίνει αυστηρά με μάσκες και τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στο μεταξύ, στις σημερινές δηλώσεις του ο κ. Γώγος σημείωσε ότι σε περίπτωση που θα εντοπίζεται κρούσμα κορωνοϊού, θα κλείνει το συγκεκριμένο τμήμα και όχι το σχολείο.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε χαρακτηρίσει πολύ πιθανή την παράταση, σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων. «Με τα επιδημιολογικά δεδομένα εδώ που βρίσκονται σήμερα, με κρούσματα στα επίπεδα που έχουμε σήμερα είναι πολύ πιθανό να υπάρχει παράταση», δήλωσε την Παρασκευή ο κ. Πέτσας, συμπληρώνοντας ότι «αν υπάρξει μια ραγδαία αποκλιμάκωση τις επόμενες μέρες», σε ό,τι αφορά στα κρούσματα τότε τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ AI

Ελλάδα / Ψεύτικο AI βίντεο εμφανίζει τον Στουρνάρα να προωθεί επενδύσεις – Η προειδοποίηση της Τράπεζα της Ελλάδος

Με ανακοίνωσή της, η Τράπεζα της Ελλάδος ξεκαθαρίζει ότι το υλικό είναι κατασκευασμένο και οι υποτιθέμενοι διάλογοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα
THE LIFO TEAM
ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΚΗΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Ελλάδα / Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Το «τελευταίο αντίο» στη Μητρόπολη Αθηνών - Εικόνες από την εξόδιο ακολουθία

Σε λαϊκό προσκύνημα τέθηκε, νωρίτερα, η σορός της, στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης - Ποιοι έδωσαν το παρών - Οι επικήδειοι Κυριάκου Μητσοτάκη και Κώστα Τασούλα
THE LIFO TEAM