Πέτσας: Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου - Με μέτρα προστασίας

Πέτσας: Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου - Με μέτρα προστασίας Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Βέβαιος ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δίνοντας τέλος στα σενάρια που ήθελαν αναβολή του χτυπήματος του πρώτου κουδουνιού. 

Ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε πως τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου «με όλα τα μέτρα προστασίας». O κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε, σε δηλώσεις του στο Open, πως τα σχολεία θα ανοίξουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία, εξηγώντας, πως θα πρέπει να επαναλειτουργήσει η εκπαίδευση έστω κι αν συνεχίζει να υπάρχει ο κορωνοϊός στη χώρα.

Στο ερώτημα κατά πόσο είναι οριστική η κυβερνητική απόφαση για την έναρξη του σχολικού έτους στις 7 Σεπτεμβρίου και για το αν εξακολουθεί να υφίσταται πιθανότητα αναβολής, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι όσο αναβάλλεται η λήψη δύσκολων αποφάσεων, δεν βελτιώνεται το αποτέλεσμα.

Ο κύριος Πέτσας ξεκαθάρισε πως η επιδημιολογική εικόνα της χώρας προς τα τέλη Αυγούστου, θα δώσει την εικόνα, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. «Εργαζόμαστε (...) ώστε να μπούμε στο φθινόπωρο με τις καλύτερες συνθήκες», ανέφερε. 

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία 

Το υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους, επεξεργάζεται εναλλακτικές λύσεις για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο σενάριο μιλά για εκ περιτροπής μαθήματα για όσες τάξεις έχουν πάνω από 15 μαθητές ενώ έχει αρχίσει να προτείνεται από μερίδα λοιμωξιολόγων η χρήση μάσκας για μαθητές άνω των 10 ετών ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος της διασποράς του ιού στη σχολική κοινότητα. Το δεύτερο σενάριο είναι να ξεκινήσουν όπως και τον Μάιο και τον Ιούνιο, με λιγότερα από 15 παιδιά στην τάξη και εκ περιτροπής.

Μαγιορκίνης: «Μοντέλο Μαΐου» στα σχολεία 

Χθες, Κυριακή, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης υποστήριξε  πως θα πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά ο τρόπος που μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία εν μέσω ενδεχόμενου δεύτερου κύματος.

Επισήμανε ακόμη ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσουν με πλήρη κανονικότητα και μίλησε για πιθανότητα μοντέλου Μαΐου με μάσκες το οποίο θα εισηγηθεί βάσει τού τι εφαρμόστηκε στο Ισραήλ και σε άλλες χώρες.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ