ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τον Πολιτισμό- Η Μενδώνη θα συμμετάσχει στην αυριανή ενημέρωση

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τον Πολιτισμό- Η Μενδώνη θα συμμετάσχει στην αυριανή ενημέρωση Facebook Twitter
0

Τηλεδιάσκεψης για τη στήριξη του χώρου και των ανθρώπων του Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.


Στη σύσκεψη, που συμμετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί, συζητήθηκε η ένταξη στην περίμετρο των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, επιμέρους κατηγοριών εργαζομένων, καθώς και η βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη στήριξη του κλάδου του Πολιτισμού.


Όπως έγινε γνωστό, στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, θα συμμετάσχει και η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη για την περαιτέρω εξειδίκευση των δράσεων για τον Πολιτισμό.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση από γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, «οι δράσεις αυτές θα συμπληρώσουν τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή για τη στήριξη του κόσμου του Πολιτισμού, όπως για παράδειγμα τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ σε εργαζόμενους που είχαν ενεργές συμβάσεις είτε ανήκαν σε ειδικές κατηγορίες πριν τη λήψη των περιοριστικών μέτρων, όπως οι ωρομίσθιοι, ή τα προγράμματα για τους ανέργους και μακροχρόνια άνεργους καλλιτέχνες».

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τον Πολιτισμό- Η Μενδώνη θα συμμετάσχει στην αυριανή ενημέρωση Facebook Twitter

Επαγγελματίες του χώρου - επώνυμοι καλλιτέχνες και τεχνικοί - είχαν εκφράσει την έντονη αντίδρασή τους μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού την περασμένη Τρίτη, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προειδοποιήσει πως φαίνεται απίθανη η διεξαγωγή φεστιβάλ και συναυλιών. Ωστόσο κατά την τριτολογία του την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως εξερευνώνται οι τρόποι στήριξης του κλάδου ακόμα και με πόρους ΕΣΠΑ. 

Τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνιζε πως όσοι καλλιτέχνες είχαν ενεργές συμβάσεις πριν τη λήψη των περιοριστικών μέτρων, καλύπτονται από τα μέτρα ενίσχυσης, τα οποία έχουν ληφθεί - τη χορήγηση των 800 ευρώ, τα μέτρα αναστολής ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων και τις διευκολύνσεις στις τραπεζικές υποχρεώσεις.

Όσοι ήταν άνεργοι ή και μακροχρόνια άνεργοι και προέρχονται από τον καλλιτεχνικό χώρο, έχουν και αυτοί τη δυνατότητα να ενταχθούν σε όλα τα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας ενώ για τους ανθρώπους που υπολόγιζαν να βρουν εργασία τους επόμενους μήνες, υπάρχει πρόνοια ώστε ο προϋπολογισμός του υπουργείου Πολιτισμού να έχει 15 εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα προκειμένου να ετοιμάσει συγκεκριμένες δράσεις ενίσχυσης των διαφόρων κλάδων του καλλιτεχνικού προσωπικού.

Τέλος για τους ωρομισθίους, όπως για παράδειγμα μουσικούς των Ωδείων, ηθοποιούς, ταξιθέτριες, διερμηνείς, ή άλλους παρόχους πολιτιστικού περιεχομένου, μετά από συνεννόηση του Υπουργείου Πολιτισμού με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας εκδόθηκε σχετική ΚΥΑ ώστε να λάβουν και αυτοί την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, η Γενική Γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη, η Γενική Γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου και ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM