Τσαβούσογλου - Δένδιας: Ένταση στην Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ

Τσαβούσογλου - Δένδιας: Ένταση στην Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ Facebook Twitter
0

Με ανυπόστατες κατηγορίες κατά της Ελλάδας προσήλθε στην τηλεδιάσκεψη της Συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επιτέθηκε κατά της Αθήνας, επαναλαμβάνοντας μια σειρά ανυπόστατων κατηγοριών και ψευδών ειδήσεων για την κατάσταση στον Έβρο.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται η Καθημερινή, ζήτησε και πήρε άμεσα τον λόγο.

Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τους συμμάχους για την ενορχηστρωμένη επίθεση χωρίς προηγούμενο, που δέχθηκε η Ελλάδα, στα σύνορά με παράλληλη εκστρατεία παραπληροφόρησης.

Όλοι οι σύμμαχοι δικαιούνται να ζητούν την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ, πρόσθεσε, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι οι ίδιοι θα τιμούν τις δεσμεύσεις τους.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου χωρίς να περιμένει την ολοκλήρωση της συζήτησης και την τοποθέτηση του γ.γ του ΝΑΤΟ, Γιένς Στόλτενμπεργκ, σηκώθηκε από τη θέση του ενώ ζήτησε να προβεί στη δευτερολογία του ως τελευταίος ομιλητής.

Η Γραμματεία του ΝΑΤΟ ωστόσο διευκρίνισε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη διαδικασία.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM