Την υπαγωγή του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), κατήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου στη Βουλή, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης.

 

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου το Σκοπευτήριο βρίσκεται  στη λίστα των 3.151 κρατικών ακινήτων που μεταβιβάστηκαν πρόσφατα προς εκποίηση,

 

Η κ. Φωτίου ανέφερε χτες Τρίτη χαρακτηριστικά:

 

"Έχετε εντάξει σε αυτήν τη λίστα κάτι που είναι ανεπίτρεπτο ιστορικά. Έχετε εντάξει σε αυτήν τη λίστα, την έκταση του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, 99 στρεμμάτων, φοβερής και τρομακτικής ιστορικής μνήμης για τον τόπο. Αυτή η έκταση δεν ξεπουλιέται, κύριε Υπουργέ. Είναι μεγάλο ατόπημα ότι την εντάξατε σε αυτή τη λίστα. Ο ΟΣΚ αυτήν την έκταση θα την απέδιδε στο Δήμο Καισαριανής. Εξηγήστε μου, σας παρακαλώ, πώς βρέθηκε η ιστορική έκταση του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής μέσα στην αξιοποίηση της περιουσίας του ΟΣΚ ΑΕ".

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλαβε απάντηση από τον αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλογιάννη.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Σκοπευτήριο Καισαριανής είναι προστατευμένο και αναγνωρισμένο ως ιστορικός τόπος από το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς στη διάρκεια της Κατοχής εκεί εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς εκατοντάδες αγωνιστές κατά του ναζισμού.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr