Βρούτσης για την εκ περιτροπής εργασία: Ψέμα τα περί 50% μείωσης μισθού

Βρούτσης για την εκ περιτροπής εργασία: Ψέμα τα περί 50% μείωσης μισθού Facebook Twitter
Διευκρινίσεις για τα 600 ευρώ σε επιστήμονες έδωσε ο Γιάννης Βρούτσης (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
4

Για 1-2 μήνες θα ισχύει η εκ περιτροπής απασχόληση, δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος χαρακτήρισε ψέμα τα περί μείωσης μισθού κατά 50%.

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε κατηγορηματικά ότι η εκ περιτροπής απασχόληση θα ισχύσει «όσο κρατήσει η κρίση», για έναν ή δύο μήνες, για τις υπό κατάρρευση επιχειρήσεις οι οποίες μετά θα επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς. Προανήγγειλε ότι απόψε θα εκδοθεί η εφαρμοστική εγκύκλιος της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα περιγράφει όλες τις λεπτομέρειες.

«Δεν λέει πουθενά για μείωση μισθού 50%. Η μείωση μισθού που βάζει η πλευρά της αντιπολίτευσης είναι κάτι αυθαίρετο, πρόκειται για ψέμα», είπε ο κ. Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αλλά σημείωσε ότι η μείωση αποδοχών είναι στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη και δεν προβλέπεται στην ΠΝΠ. Ακόμη, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν κατάργησε ποτέ την ρύθμιση για την εκ περιτροπής εργασία που υπάρχει από το 1990.

Διευκρινίσεις για τα 600 ευρώ στους επιστήμονες

Σε ό,τι αφορά το επίδομα κατάρτισης των 600 ευρώ στους επιστήμονες, ο κ. Βρούτσης εξήγησε ότι επιλέχθηκε αυτός ο τρόπος για να μπορέσουν να λάβουν «καθαρά στην τσέπη» τα χρήματα αυτά και όχι γιατί «υποτιμούμε την επιστημονική τους γνώση».

Δεν υπάρχουν παρκαρισμένα λεφτά και γι' αυτό θα αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά προγράμματα κατάρτισης, συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας και σημείωσε ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα μέσω voucher και θα μπορούν να απευθυνθούν σε 2.500 πιστοποιημένους φορείς του υπουργείου Παιδείας «ελεύθερα και χωρίς γραφειοκρατία» για να διαλέξουν όποιον φορέα θέλουν.

Έκπτωση 25% στις εισφορές

«Η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στη στήριξη των επιστημονικών κλάδων της χώρας και, συγκεκριμένα, στους έξι βασικούς: των δικηγόρων, γιατρών, οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού, μηχανικών, αρχιτεκτόνων, οικονομολόγων, λογιστών, εκπαιδευτών και ερευνητών», δήλωσε για το ίδιο θέμα στο ΑΠΕ ο Γιάννης Βρούτσης.

Η στήριξη στους συγκεκριμένους επιστημονικούς κλάδους έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά δέσμης υποστηρικτικών μέτρων ανακούφισης, που έχουν ήδη ανακοινωθεί και ξεκινούν άμεσα την εφαρμογή τους, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

«Δεν μένουμε, όμως, εκεί. Θα υπάρξει και άλλη δέσμη μέτρων, όπως αυτή που θα παρουσιαστεί στην επόμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που έρχεται άμεσα, βάσει της οποίας θα μπορούν να καταβληθούν οι εισφορές αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών με 25% έκπτωση, εάν φυσικά το επιθυμούν οι ίδιοι», συμπλήρωσε.

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Μέχρι και έξι μήνες, μπορεί να επιλέξει ο εργοδότης, να θέσει το 50 % των εργαζομένων του. . και είναι σχεδόν σίγουρο ότι αυτό θα παραταθεί. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι αυτοί, τουλάχιστον για έξι μηνες, θα πρέπει να ζουν με το μισό μισθό. Και όποιος απαντήσει " από το να το χάσει ολο, καλύτερα" είναι γελοίος
"Δεν υπάρχουν παρκαρισμένα λεφτά" Υπάρχουν αμέτρητα παρκαρισμένα λεφτά στους λογαριασμούς των δισεκατομμυριούχων αυτού του κόσμου, αλλά αυτούς δεν τολμάει να τους αγγίξει κανένας...
Καλά, πως λέτε τέτοια πράγματα ;Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους "έγδαρε" κυριολεκτικά στην Ελλάδα (λίστες Λαγκάρντ, εφοπλιστές, καναλάρχες, κλπ) και γέμισε τα ταμεία του κράτους, ώστε να μπορεί να δίνει επιδόματα ;Ή μου διαφεύγει κάτι ;...Εκτός αν ΚΑΙ όλοι οι δισεκατομμυριούχοι της Ελλάδας, προέκυψαν ΜΕΤΑ τον Ιούλιο του 2019.Να δεις αυτό είναι, μου διέφυγε. Για τους δισεκατομμυριούχους εκτός Ελλάδας,άσε..., είδε και έπαθε ο Ντόναλντ να ξεφύγει του Αλέξη, που τον κυνηγούσε μέσα στον Λευκό Οίκο να του αδειάσει τις τσέπες.
"σημείωσε ότι η μείωση αποδοχών είναι στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη" Δηλαδή, δεν αναγκάζει η κυβέρνηση τον εργοδότη να μειώσει τον μισθό αλλά δεν θα του κάνει και τίποτα αν τον μειώσει. Και φυσικά όλοι οι εργοδότες που μπορούν ατιμώρητα να μειώσουν τους μισθούς δεν θα εκμεταλλευτούν αυτό το μέτρο... Καλά είναι επίσημο πλέον: μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας.