Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το Μαξίμου ότι ωθεί υπαλλήλους στην ανεργία ή σε καθεστώς μειωμένων αποδοχών. 


«Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης όπου, αντί η κυβέρνηση να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους σε απολύσεις και μειώσεις μισθών ως και 50% επ' αόριστον, δημιουργώντας νέα γενιά ανέργων και φτωχών» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.


Η Κουμουνδούρου καλεί το Μαξίμου «αντί να βάζει βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας, δίνοντας ένα επίδομα 800 ευρώ για ενάμιση μήνα στους εργαζόμενους και στέλνοντάς τους στην ανεργία, να δει τι κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες για τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων, στηρίζοντας έτσι και τις επιχειρήσεις».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει σε συγκεντρωτικό άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο στη Γαλλία το κράτος πληρώνει το 100% του μισθού, στη Σουηδία το 95% του μισθού, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία και την Ισπανία το κράτος πληρώνει το 80% του μισθού, ενώ στη Δανία και στην Πορτογαλία, το κράτος καλύπτει το 75% του μισθού.


«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης, λοιπόν, να αφήσουν τα προσχήματα και να πάρουν άμεσα πίσω την άθλια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα οδηγήσει σε πλήρη φτωχοποίηση όλους τους εργαζόμενους και θα τινάξει στον αέρα και το σύνολο της οικονομίας από την έλλειψη αγοραστικής δύναμης την επομένη της κρίσης» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.