Ο Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή «τις ηχογραφήσεις από τα Eurogroup του 2015»

Ο Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή «τις ηχογραφήσεις από τα Eurogroup του 2015» Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

O πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής έναν φάκελο που, σύμφωνα με τον ίδιο, περιέχουν απομαγνητοφωνήσεις όσων είχε κρυφά ηχογραφήσει στις συνεδριάσεις του Eurogroup το 2015.

Ενώ ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διασταύρωναν τα ξίφη τους για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεών τους, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 κατέθεσε στα πρακτικά τον επίμαχο φάκελο που, όπως υποστήριξε, περιλαμβάνει τις πλήρεις ηχογραφήσεις όσων είχαν διαμειφθεί στις συνεδριάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, μιλώντας στο Σώμα αμέσως μετά την κίνηση του Γιάνη Βαρουφάκη, του επέστρεψε τον φάκελο με το στικάκι, σχολιάζοντας ότι «δεν θα κάνει τον αχθοφόρο» του κ. Βαρουφάκη. 

Ο κ. Βαρουφάκης άφησε με το χαρακτηρισμό «εμπιστευτικό» προς τον Πρόεδρο της Βουλής ένα φάκελο. Προεξόφλησε στην ομιλία του ότι το περιεχόμενο του φακέλου αφορά στην εκ μέρους του κρυφή μαγνητοφώνηση πρακτικών κορυφαίων συλλογικών οργάνων της ΕΕ και μου δίνει είπε το δικαίωμα, να αποφασίσω αν θα το δώσω στους βουλευτές. Δεν είμαι αχθοφόρος ή βαστάζος των ευθυνών του κ. Βαρουφάκη. Καλώ έναν κλητήρα και επιστρέφω το φάκελο. Η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο οποιασδήποτε δικής του ευθύνης» είπε ο κ. Τασούλας.

«Σωστά ενεργήσατε» ήταν το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Βουλής. 

Νωρίτερα, o  Γιάνης Βαρουφάκης ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής ότι είχε διαφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα για τα εργασιακά, όσο εκείνος ήταν ακόμη υπουργός Οικονομικών.  «Η πρώτη μας διαφωνία για το 2015, τον θυμάμαι να μας λέει "ε, θα τους δώσουμε στους δανειστές τα πλεονάσματα και θα πάρουμε τα εργασιακά" [...] Του απαντούσα ότι πρόκειται για στοιχειώδες σφάλμα. Τότε θεωρούσα ότι ήταν σφάλμα, τώρα γνωρίζω καλύτερα, επρόκειτο για πολιτική επιλογή».

Αντίδραση από τον Τσίπρα

 

«Πόσο τον αγαπήσατε τώρα τελευταία τον κ. Βαρουφάκη. Ο άνθρωπος που κατέστρεψε την χώρα και τις τράπεζες έτσι δεν λέγατε; Τόσο τον αγαπήσατε. Σας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Καταλαβαίνουμε τους λόγους» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τα λεγόμενα του πρώην υπουργού του. 

 
Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Μόλις ανακοινώθηκε από την Βουλή ότι τι στικάκι επεστράφη.Ο κ. Βαρουφάκης ψάχνει απεγνωσμένα να μιλάνε για αυτόν και το πολιτικό του έργο, που ο ίδιος θεωρεί "επαναστατικό".Αφού λοιπόν δεν απαγορεύεται η κοινοποίηση ηχογραφημένων συνομιλιών του Eurogroup, ας δώσει τα κείμενα στον Τύπο και θα κρίνουμε.Ή ας τα εκθέσει στην επόμενη διάλεξή του....