Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Οξύμωρο να δίνει μαθήματα νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Οξύμωρο να δίνει μαθήματα νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης Facebook Twitter
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τις δηλώσεις Ερντογάν - EUROKINISSI
1

Ανακοίνωση εξεδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ως απάντηση στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, λίγο πριν την αναχώρησή του για τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

«Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας», διαμηνύει σε αυστηρό τόνο το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις πρόσφατες αναφορές της τουρκικής ηγεσίας στην Ελλάδα.

Επιπλέον, όπως σημειώνει «για την Ελλάδα σταθερή μέριμνα δεν είναι η άσκηση πολιτικής μέσω ανεδαφικών και προκλητικών δηλώσεων, αλλά η εφαρμογή των βημάτων εκείνων που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή».

Για την ανακοίνωση αυτή στάθηκαν αφορμή οι δηλώσεις, νωρίτερα, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του για την επίσκεψη Χάφταρ στην Αθήνα, χαρακτηρίζοντας τις κινήσεις του πρωθυπουργού.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι», αναγνωρίζοντας τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για τη μη πρόσκλησή της στη διάσκεψη του Βερολίνου.

«Οι επαφές του πραξικοπηματία Χάφταρ στην Αθήνα. Η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε στη Λιβύη και ενοχλήθηκε γι' αυτό. Η υπογραφή μνημονίων με τη Λιβύη θα λέγαμε πως τρέλανε την Αθήνα. Και θέλησαν να υπογράψουν συμφωνία με την άλλη πλευρά για να εκδικηθούν την Τουρκία. Αυτό ήταν το κίνητρο, νομίζω... Κάλεσαν τον Χάφταρ στην Αθήνα, πόζαραν μπροστά στις κάμερες... Και ίσως όλο αυτό έγινε από πικρία που δεν προσκλήθηκαν στο Βερολίνο. Αυτό ήταν ένα ατυχές βήμα, είχαν αυτές τις συνομιλίες που όμως δεν είχαν καμία αξία. Φυσικά, περιμένουμε να δούμε τι θα μας πει ο Χαφτάρ στη Γερμανία. Όμως, ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι και τα βήματα που κάνει είναι στη λάθος κατεύθυνση.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM