Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για το ταξίδι στις ΗΠΑ

Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για το ταξίδι στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Ξεκινά σήμερα το μεσημέρι ο κύκλος των κατ' ιδίαν συναντήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις επαφές του στις ΗΠΑ.

Στις 12:00, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μία ώρα αργότερα θα δεχθεί την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Το απόγευμα, στις 17.00 και στις 18.00 αντίστοιχα θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη. Το πρωί της Δευτέρας, στις 11π.μ, θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την παρουσίαση των ελληνικών θέσεων στην αμερικανική ηγεσία και τις συζητήσεις για επενδύσεις αμερικανικών κεφαλαίων στην Ελλάδα και για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Για την έκβαση των συναντήσεων σε αμερικανικό έδαφος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σχολίαζε χθες σε συνέντευξή του πως «ο πρωθυπουργός είναι πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των συζητήσεων που έγιναν και στην κλειστή και στη διευρυμένη συνάντηση» με τον Αμερικανό πρόεδρο, προσθέτοντας πως κατά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών «θα αναδείξει τα όσα επετεύχθησαν». Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ατζέντα είναι πιθανόν να βρεθούν ο εκλογικός νόμος και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM