Σύσκεψη στον ΣΥΡΙΖΑ -Δεν φεύγουν από την Προανακριτική Τζανακόπουλος και Πολάκης

Σύσκεψη στον ΣΥΡΙΖΑ -Δεν φεύγουν από την Προανακριτική Τζανακόπουλος και Πολάκης Facebook Twitter
0

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή παρουσία του διευθυντή του γραφείου του και δικηγόρου Μιχάλη Καλογήρου, του Αλέξη Χαρίτση, της Όλγας Γεροβασίλη για την εξαίρεση του κ. Τζανακόπουλου και του κ. Πολάκη από την προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι Πολάκης και Τζανακόπουλος εξαιρέθηκαν από την προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο, έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση.

Όπως ανακοίνωσε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες, χωρίς να αποκαλύπτουν περισσότερα αυτή τη στιγμή, προκειμένου, να συνειδητοποιήσουν οι ιθύνοντες ότι διαπράττουν κοινοβουλευτικό και θεσμικό ατόπημα για την εξαίρεση των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το ίδιο σκεπτικό, όπως είχε δημοσιεύσει από χθες το newpost.gr, δεν έπεσε ποτέ στο τραπέζι η συνολική αποχώρηση από τις εργασίες της Προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Δεν θα κάναμε αυτό το λάθος να αφήσουμε στα χέρια τους την Επιτροπή, τόνιζε μέλος της.

Όπως ανακοίνωσε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες, χωρίς να αποκαλύπτουν περισσότερα αυτή τη στιγμή, προκειμένου, όπως σημειώνουν οι εμπνευστές της απόφασης αυτής να συνειδητοποιήσουν ότι διαπράττουν μέγα κοινοβουλευτικό και θεσμικό ατόπημα. 

Το πρώτο βήμα έγινε χθες όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησε από τη σχετική ψηφοφορία προκειμένου να δείξει την αντίθεσή του στη διαδικασία. Από την πρώτη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησαν τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην προσπάθεια που γίνεται οι κ.κ Τζανακόπουλος και Πολάκης να κληθούν μόνο ως μάρτυρες στην υπόθεση. Στο κάδρο βάζουν και το Κίνημα Αλλαγής επιχειρώντας να ταυτίσουν το κόμμα της κα. Γεννηματά με τη ΝΔ και τη συγκυβέρνηση που σχηματίστηκε το καλοκαίρι του 2012.

Δεν τους εξαίρεσε η Επιτροπή, αλλά ο κ. Μητσοτάκης κατόπιν σχετικής μεθόδευσης της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Ούτε λίγο ούτε πολύ αυτό που είδαμε χθες είναι η αναβίωση της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΚΙΝΑΛ με στόχο τη συσκότιση του σκανδάλου Novartis. Το ΚΙΝΑΛ λειτούργησε ως το μακρύ χέρι του κ. Μητσοτάκη για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, υπογραμμίζουν από την Κουμουνδούρου.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM