Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο Θεόδωρος Γιάνναρος - Είχε αποκαλέσει πρόσφυγα «πίθηκο»

Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο Θεόδωρος Γιάνναρος - Είχε αποκαλέσει πρόσφυγα «πίθηκο» Facebook Twitter
9

Διεγράφη από μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ο Θεόδωρος Γιάνναρος, με απόφαση του γραμματέα ΠΕ της ΝΔ Γιώργου Στεργίου.

Ο κ. Γιάνναρος χάνει όλα τα δικαιώματα και τα αξιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή.

Το πρώην μέλος της ΝΔ είχε χαρακτηρίσει ένα πρόσφυγα ως «πίθηκο». Ο πρόσφυγας Αράς Χαμπάι είχε αναρτήσει φωτογραφία στο Twitter στην οποία το πρώην μέλος της ΝΔ είχε σχολιάσει με ακραίο χαρακτηρισμό.

Ο Θεόδωρος Γιάνναρος, μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς», απάντησε σε μια ανάρτηση του Arash Hampay, πρόσφυγα από το Ιράν που ζει στην Ελλάδα, ο οποίος έγραφε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Φασίστες, είμαι εντάξει στη νέα μου πατρίδα, θα συνεχίζω τις δράσεις για να αλλάξω την πόλη μου. Η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό».

O κ. Γιάνναρος έσπευσε να σχολιάσει: «Θα πας εκεί από όπου ήρθες, πίθηκε».

 Ο Θεόδωρος Γιάνναρος συστήνεται στο προφίλ του ως μοριακός Βιολόγος Γενετιστής, τ.Διοικητής Ελπίς, Μέλος Τομέα Υγείας ΝΔ, Αρθρογράφος capital.gr.  

Η δικαιολογία που προβάλλει είναι ότι ο πρόσφυγας «μας είπε φασίστες».

Πολιτική
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Η χώρα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα. Είχαμε ξεχάσει πως είναι να πιάνεται ένας βουλευτής με τη γίδα στην πλάτη και να διαγράφεται, είχαμε ξεχάσει εντελώς πως μπορεί κάποιος να είναι κάφρος, ζώο σε όλα τα επίπεδα και αντί να διαγράφεται να πίνει τσίπουρα με τον Πρωθυπουργό, είχαμε ξεχάσει πως είναι να υπάρχει ένα ελάχιστο επίπεδο ήθους σε όλα τα κόμμα.
Ο Arash Hampay κυκλοφορεί σε μεσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες με καλάσνικοφ και συνθήματα υπεράσπισης των εξαρχείων και ασχολούμαστε με τον Γιάνναρο που τον είπε πίθηκο;Μονομερείς ευαισθησίες κύριοι:Ή όλοι πεζοδρόμιο ή κανείς!
Το πρόβλημα είναι το εξης.: Ας υποθέσουμε ότι έγραφε κάτι ανάλογο μέλος "συλλογικότητας". Πώς θα τον χαρακτήριζε ο Γιάνναρος; Πίθηκο; Μάλλον όχι... Μπορεί να τον έβριζε αλλιώς αλλά πίθηκο δεν θα τον έλεγε.Το πρόβλημα δεν είναι ότι τον βρίζει για αυτά που λέει και κάνει αλλά πώς τον βρίζειΑπό την άλλη συμφωνώ μαζί σου για τις επιλεκτικές ευαισθησίες τις κοινωνίας. Πρόβλημα ο ρατσισμός αλλά πρόβλημα και ο εγκληματικής ακτιβισμός ο οποίος αγνοείται πολλές φορές επιλεκτικα
Ο τύπος αυτός (ότι κι αν είναι) δεν χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο γιατρό ως φασίστα. Μιλούσε γενικά. Ο συγκεκριμένος γιατρός θίχτηκε (γιατί άραγε;) και χαρακτήρισε τον τύπο αυτόν ως πίθηκο. Μόνος του καρφώθηκε (όπως και πολλοί άλλοι, άλλωστε). Αυτό μας δείχνει δύο πράγματα. Είτε ότι ο γιατρός δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνος (για να το πούμε κομψά), είτε ότι δεν τον πειράζει να καρφώνεται μόνος του ως ρατσιστής και φασίστας. Αντιθέτως, μπορεί να είναι και υπερήφανος.ΥΓ: το θράσος χτυπάει κόκκινο όταν κάποιος προτρέπει τους άλλους να μην ασχολούνται με το καθαυτό θέμα (τι είπε ο γιατρός) αλλά με κάτι άλλο (σχετικό μεν, δευτερεύον δε), κατηγορώντας τους κουνώντας το δάχτυλο επιτιμητικά ότι έχουν μονομερείς ευαισθησίες, με προφανή στόχο να στρέψει την προσοχή αλλού. Στις δικές του μονομερείς ευαισθησίες. Νομίζοντας ότι οι προφανείς προθέσεις του περνούν απαρατήρητες, καλυμμένες με έναν υποτιθέμενο μανδύα "αντικειμενικότητας". Νομίζοντας ότι δεν καρφώνεται και ο ίδιος, μόνος του.
Η δικαιολογία που προβάλλει είναι ότι ο πρόσφυγας «μας είπε φασίστες». Πηγή: www.lifo.grΜάλλον όποιος έχει την μύγα, απλώς μυγιάζεται....Οπως προκύπτει από το μήνυμα στο Τουίτερ, ο Ιρανός πρόσφυγας αναφερόταν μονάχα σε φασίστες. Προφανώς, αυτός αναγνώρισε τον εαυτό του σε αυτήν την περιγραφή...