Πανελλαδικές, «αιώνιοι φοιτητές» και Πειραματικά Σχολεία: Τι σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας

Πανελλαδικές, «αιώνιοι φοιτητές» και Πειραματικά Σχολεία: Τι σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας Facebook Twitter
0

Εξαιρέσεις για λόγους υγείας ή άλλους ειδικούς λόγους και μεταβατικό στάδιο εφαρμογής, θα προβλεφθεί κατά την κατάργηση του καθεστώτος των «αιώνιων» φοιτητών, δηλώνει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις δηλώνει ότι δεν θα υπάρξουν φέτος αλλαγές, ενώ οι όποιες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής εξετάζονται σε βάθος χρόνου, κατόπιν διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς. Αναφέρει, πάντως, ότι ήδη μελετώνται να γίνουν από φέτος σημαντικές αλλαγές στην εξεταστέα ύλη των μαθημάτων.

Στη συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα, η κ. Κεραμέως επισημαίνει ότι θα επανέλθει ο θεσμός των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων «ως νησίδων αριστείας και καινοτομίας», ενώ προαναγγέλλει και την εισαγωγή της αξιολόγησης στην εκπαίδευση.

Ξεκαθαρίζει επίσης ότι παρά τη διαφωνία της ΝΔ με την «άναρχη και άτακτη» συγχώνευση των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ, το νέο καθεστώς θα παραμείνει, καθώς όπως εξηγεί «προέχει να σταθούμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους νέους που έχουν ήδη επιλέξει τα νέα τμήματα και στις οικογένειές τους».

Η υπουργός Παιδείας υπογραμμίζει ότι θα καθιερωθεί βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ θα επιδιωχθεί η σύνδεση των πτυχίων με την αγορά εργασίας.

Δηλώνει, τέλος, ότι δεν θα προχωρήσει η έξοδος των κληρικών από το μισθολόγιο του Δημοσίου, την οποία προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ