Με φανερά σκωπτική διάθεση απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε ρεπορτάζ του CNBC, σύμφωνα με το οποίο ανάμεσα στους υποψηφίους για τη διαδοχή της Κριστίν Λαγκάρντ ως επικεφαλής του ΔΝΤ είναι και ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

 

«Άργησα να απαντήσω στην "είδηση" του CNBC γιατί έπρεπε να συμβουλευτώ ειδικό όργανο των 53. Με ψηφοφορία 6-3 μου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να απορρίψω ενδεχόμενη πρόσκληση για το συγκεκριμένο πόστο», έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος σε ανάρτησή του στο Facebook.

 

Ο κ. Τσακαλώτος έβαλε εντός εισαγωγικών τον όρο «είδηση», διαψεύδοντας επί της ουσίας τις φήμες, ενώ συνέχισε στο ίδιο ύφος: «Οι 6 επιχειρηματολόγησαν ότι το ΔΝΤ δεν είναι ακόμα αρκετά ριζωμένο στο πλάι του αριστερού κινήματος, ενώ οι 3 είπαν ότι, εν δυνάμει, το ΔΝΤ θα μπορούσε να είναι σύμμαχος της όποιας προοδευτικής συμμαχίας. Άρα τα χέρια μου είναι δεμένα».

 

Το ΔΝΤ αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα τη διαδικασία επιλογής νέου γενικού διευθυντή, αφού η Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να αποχωρήσει από το Ταμείο μέσα στους επόμενους μήνες, όπως ανέφερε το CNBC. Χωρίς να επικαλεστεί συγκεκριμένες πηγές το CNBC είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονταν ήταν και αυτό του πρώην υπουργού Οικονομικών, όμως η ανάρτηση του κ. Τσακαλώτου διαλύει κάθε σχετική υπόνοια.