Novartis: Να καταθέσει ενόρκως όσα καταγγέλλει ζητά από τον Αγγελή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Novartis: Να καταθέσει ενόρκως όσα καταγγέλλει ζητά από τον Αγγελή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Facebook Twitter
0

Να καταθέσει ενόρκως τα όσα καταγγέλλει, κάλεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον κ. Γιάννη Αγγελή για την υπόθεση Novartis.

Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Δασούλας, κάλεσε για την επόμενη Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019, τον πρώην επόπτη της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιάννη Αγγελή, να καταθέσει ενόρκως τα όσα καταγγέλλει στις δύο αναφορές του σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων της, αλλά και γενικότερα για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Δασούλας θα ολοκληρώσει πρώτα τη διερεύνηση των καταγγελλομένων από τον κ. Αγγελή, και στη συνέχεια τα όσα προσάπτει στη δική της αναφορά η κυρία Τουλουπάκη σε βάρος του κ. Αγγελή.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή επιστολή του, ο κ. Αγγελής μιλά για το ρόλο του «Ρασπούτιν» που φέρεται να είναι μέλος της κυβέρνησης, στον χώρο της ανώτατης δικαιοσύνης για τον οποίο σημειώνει ότι «όλοι γνωρίζουν ποιος κρύπτεται πίσω από το όνομα Ρασπούτιν, πλην όμως φοβούνται να τον κατονομάσουν για ευνόητους λόγους».

Επιπλέον υποστηρίζει πως είχε ενημερώσει για «τον δικονομικώς στραβό δρόμο» τόσο την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου όσο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου - κάτι που όμως ο υπουργός διέψευσε χθες. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με μία πολυσέλιδη επιστολή παραθέτει την δική του εκδοχή για όσα συμβαίνουν στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης για την υπόθεση της Novartis.

Σχολιάζοντας τη σχετική αναφορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε για τον «Ρασπούτιν»: «Όλοι τον ξέρουν, και ο κ. Τσίπρας τον ξέρει, ας μην κοροϊδευόμαστε. Υπουργός του είναι. Δύο υπουργοί υπάρχουν στη Δικαιοσύνη. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας». Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό, που σε χθεσινή του συνέντευξη είχε χαρακτηρίσει «οδοστρωτήρα» για τα κοινωνικά δικαιώματα το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.


«Τον ρόλο του Ρασπούτιν πολλοί τον ζήλεψαν. Το τέλος του όμως κανείς. Η συμμορία αποκαλύπτεται και οι εμπλεκόμενοι θα αντιμετωπιστούν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους. Το λογο τιμής που έδωσα γι' αυτό δεν θα τον πάρω πίσω ποτέ» σημείωσε αντίστοιχα ο Ανδρέας Λοβέρδος μέσω Twitter.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM
Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM