Αμετακίνητος παραμένει ο Νίκος Κοτζιάς χαρακτηρίζοντας, σε νέα ανάρτησή του, φασίστες και ακροδεξιούς όσους διαμαρτυρήθηκαν χθες εναντίον του στο Μόναχο

 

Χθες, ξέσπασε έντονη διαμάχη ανάμεσα στον πρώην υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και ομογενείς, εκπροσώπους μακεδονικών σωματείων στο Μόναχο με τον πρώην υπουργό να εκτοξεύει χαρακτηρισμούς όπως «φασισταρία» και λέγοντας «Βούλωσέ το, χουντικέ, και άκου». Η διαμάχη ξέσπασε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα την ελληνική εξωτερική πολιτική και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

 

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου Μακεδόνων Μονάχου που σε ανακοίνωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ειδικότερα στην ερώτηση σχετικά με τη μήνυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων - ΠΟΣΠΜ και άλλων φορέων κατά του κ. Κοτζιά για εσχάτη προδοσία, τα πνεύματα οξύνθηκαν, με τον υπουργό να χάνει παντελώς την ψυχραιμία του, να αποκαλεί ακροδεξιούς, φασίστες και χουντικούς τα παρευρισκόμενα μέλη του ΔΣ και τελικά να διατάσσει την απομάκρυνσή τους από την αίθουσα». 

 


«Μετά από 3 ώρες συζήτησης και αφού απαντήθηκαν ένα προς ένα επιχειρήματα φασιστών σε εκδήλωση Ελλήνων του Μονάχου, οι ακροδεξιοί άρχισαν να απειλούν με βία. Ο κόσμος τους γιουχάρησε και τους ανάγκασε να εγκαταλείψει εκδήλωση. Η διαπλοκή στην Ελλάδα τους πήρε υπό προστασία της», ανέφερε στο σημερινό του μήνυμα στο Twitter ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr